Новини

Повернутися до переліку новин

Який внесок американської компанії CLEVELAND-CLIFFS INC в скорочення парникових газів?

Зменшення викидів небезпечних речовин на виробництві є основною стратегією великих світових компаній в останні десятиріччя. Розгляньмо, які кроки зробила американська компанія CLEVELAND-CLIFFS INC, яка спеціалізується на видобутку і збагаченні залізної руди, виробництві виробів з чорних металів та яку заснували ще в середині ХІХ століття, щоб скоротити викиди парникових газів.

Викиди компанії регіональних забруднювачів (SO2 і NOx) були зменшені на 31 % порівняно з 2005 роком з метою зменшення цих викидів більш ніж на 50 % до 2022 року порівняно з 2005 роком. Велику кількість NOx та SO2 викидав у повітря власний вугільний завод у штаті Міннесота та його індукційні печі, які є ключовим етапом у процесі підготовки гранул із залізної руди.

Щоб скоротити викиди компанія підвищила ефективність процесу використання більш чистого палива та отримання пелет з меншим викидом SO2. 

У 2019 році Кліффс економічно зупинила роботу своєї повністю власної вугільної електростанції Silver Bay Power, яка постачала електроенергію для своїх гірничих робіт на північному березі. Натомість Кліфс почала купувати енергію в мережевій мережі Міннесоти Power, яка постачається зі значної частини відновлюваних джерел та має нижчий профіль викидів NOx та SO2.

Кліфс продовжує досліджувати та розробляти нові технології пальників для індукційних печей. Згідно з федеральними правилами викидів серпанку EPA, нова технологія пальників з низьким вмістом NOx встановлюється поступово в прийнятних індукційних печах між 2017 і 2021 роками, що в кінцевому підсумку призведе до 50 % зниження викидів NOx.

Участь Cliffs в стабілізації енергопостачання в Верхньому півострові Мічигану сприяв переходу 350 мВт вугільного Presque Isle електростанції до нових станцій, які генерують природний газ, з комбінованої вихідною потужністю 183 мВт. 

Перехід, завершений навесні 2019 року, призвів до зменшення викидів діоксиду азоту на 95 %, викидів діоксиду сірки та ртуті на 99 % та викидів твердих частинок на 45%. 

Електроенергія Кліффс забезпечується джерелами, які досягли зниження викидів SO2 та NOx на 89 % порівняно з 2005 роком. 

Очікується, що постійні зусилля забезпечать скорочення викидів SO2 та NOx на 97 %, пов’язані з електроенергією, яку компанія купує в 2021 році.

Також, щоб скоротити викиди парникових газів на 25 % до 2030 року в порівнянні з 2017 роком, компанія здійснює такі кроки:

  • Переходить до більш чистого пального, що індукує залізну руду, тобто природного газу замість вугілля;
  • Впроваджує проєкти енергоефективності протягом усього процесу екологізації;
  • Зберігає тепло в експлуатаційних приміщеннях протягом зимових місяців;
  • Замінює старе обладнання та двигунів на сучасні;
  • Підтримує значні зусилля постачальника електроенергії щодо переходу до чистих, відновлюваних джерел енергії замість викопного палива (очікується, що постачальник електроенергії в Міннесоті досягне 44 % виробництва відновлюваної енергії до 2026 року);
  • Здійснює переговори щодо нових енергетичних контрактів з постачальниками для зменшення витрат та впливу на навколишнє середовище для регіонів;
  • Розробляє продукти для клієнтів, щоб зменшити загальні викиди парникових газів за весь життєвий цикл. 

Зокрема, компанія інвестувала 100 мільйонів доларів США в можливість виробництва гранул DR на Northshore для отримання HBI для будівництва заводу IronUnits та 830 мільйонів доларів у Толедо, штат Огайо, що дозволить споживачам сталі зменшити викиди парникових газів обсягом приблизно на 50 % порівняно зі звичайними доменними печами. 

75 мільйонів доларів США інвестували в United Taconite для виробництва гранул «Мустанг» із надзвичайним потоком, які підвищують енергоефективність та зменшують викиди парникових газів в обсязі 3 GHG для наших споживачів сталі. 

На основі життєвого циклу, якщо повний стандартний потенціал виробництва пелет United Taconite було перетворено в флюс окатишів, його непрямі викиди парникових газів скоротяться приблизно 370000 CO2e тонн в рік.

Джерело: www.clevelandcliffs.com
 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!