Новини

Повернутися до переліку новин

ЄС виділить 7,9 млрд євро на енергетичні проекти та цифрові технології

Євросоюз виділить 5,84 млрд євро на енергетичні проекти і 2,06 млрд євро на цифрові технології.

Новий механізм фінансування попередньо погоджений у другій редакції програми ЄС «Connecting Europe Facility» (CEF 2.0) на 2021-2027 роки, передає mind.ua

В енергетичному секторі будуть фінансуватися проекти для подальшої інтеграції європейського енергетичного ринку за рахунок поліпшення транскордонної та міжгалузевої функціональної сумісності енергетичних мереж, сприяння декарбонізації і забезпечення безпеки поставок. Фінансування також буде надано для транскордонних проектів у сфері виробництва відновлюваної енергії. При виділенні коштів на енергетичні проекти будуть враховуватися плани ЄС і національних планів в галузі енергетики та клімату, в першу чергу енергоефективності.

В області цифрового зв'язку обсяг програми було розширено. Программа оцінюватиме, чи сприяють проекти цілям єдиного цифрового ринку і можливості встановлення з'єднань у ЄС. Пріоритет надаватиметься проектам, що створює додаткове територіальне покриття, у тому числі для домогосподарств.

Як повідомляють у Раді ЄС, CEF 2.0 також передбачає фінансування ключових проектів у галузі транспорту на 25,81 млрд євро. Ці кошти підуть на розвиток взаємопов'язаних і мультимодальних мереж для розвитку і модернізації інфраструктури залізничного, автомобільного і внутрішнього водного транспорту і морського транспорту, а також забезпечення безпечної та надійної мобільності. Пріоритет буде відданий подальшому розвитку транс'європейських транспортних мереж (TEN-T).

З «транспортного» передбачений окремий бюджет в розмірі 1,69 млрд євро. На ці кошти буде побудована інфраструктура, сумісна з подвійним використанням і відповідає як цивільним, так і військовим потребам.

Також у рамках CEF 2.0 будуть заохочуватися проекти, у яких взаємодіють транспорт, енергетика та цифровізація. Також сприяння отримає міжгалузева робота в таких областях, як підключена і автоматизована мобільність і альтернативні види палива.

Угода про новий механізм «Connecting Europe Facility» має бути остаточно схвалено Радою ЄС і ЄП. Программа вступить у силу заднім числом – 1 січня 2021 року.

Джерело: ecotown.com.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!