Новини

Повернутися до переліку новин

Зниклі сторінки 404. WWF в Україні розповів про тварин, яких більше не існує

30 жовтня Всесвітній фонд природи WWF презентує результати дослідження «Жива планета» 2018. У звіті зібрано останні дані щодо кількості ссавців, птахів, риб, плазунів та земноводних тварин, популяції яких невпинно скорочуються. Це одне з найбільших подібних досліджень, над яким працювали 83 особи з 11 країн світу.
 
25 жовтня, напередодні офіційної презентації звіту, команда фонду запустила креативну кампанію «Зниклі сторінки. 404», в якій звертає увагу українців на ті види, популяції яких зникли в країні протягом останнього півстоліття. «Обличчями» кампанії стали тюлень-монах, ховрах європейський, довгокрил звичайний та осетер європейський. Відповідно до даних Червоної книги, ці тварини вважаються зниклими.

Постери разом з інформацію про ці види і причиною їхнього зникнення будуть доступні на сайті WWF в Україні. Вже зараз можна переглянути історію про тюленя-монаха, якого востаннє на території нинішньої України бачили 1974 року. Історії про решту українських видів будуть додаватися впродовж тижня.

Марічка Закалюжна, кооординаторка кампанії «Жива планета» 2018 в Україні:
«Ми мало не кожен день зустрічаємо сторінку 404 у мережі, тобто таку, яка з якихось причин більше не існує. У дикій природі України, на жаль, так само є такі сторінки. Тож ми використали цю ідею, щоб наочно показати, яких сторінок світу дикої природи України більше не існує».
 
Наталя Гозак, координаторка WWF в Україні з охорони рідкісних видів:
«На перший погляд, зникнення видів здається не таким і важливим порівняно з економічними чи соціальними проблемами, тим більше, що вимирання траплялися і раніше в історії Землі. Але катастрофічна швидкість цього процесу вражає. Якщо ми не зупинимо знищення видів та їх оселищ, екосистеми вже дуже скоро не зможуть забезпечувати нас базовими послугами, як-то запилення рослин, очищення води, пом’якшення наслідків надзвичайних явищ».

Джерело: WWF 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!