Новини

Повернутися до переліку новин

40% українців готові сортувати сміття - експерти

В середньому 40% опитаних українців заявили про готовність сортувати сміття.

Про це повідомили експерти на прес-конференції «Як українці ставляться до сортування сміття?».

Засновник дослідницької компанії «Active Group» Андрій Єременко, посилаючись на результати опитування, повідомив, що майже 46% українців вважають найбільшою проблемою – відсутність баків для сортування або їх незручне розташування.

«Третина опитаних переконані, що в сортуванні немає сенсу, оскільки все сміття змішують і везуть на один полігон. Понад 30% респондентів відповіли, що ще не звикли», - сказав експерт.

Також, додав Єременко, майже половина респондентів вважають, що ті, хто сортує відходи, повинні менше платити за їх вивезення.

«Більшість українців наразі не знають, що найнебезпечнішим відходом є органіка, тобто харчові відходи, які змішуючись з неорганічними сполуками утворюють шкідливі речовини», - наголосив генеральний директор компанії GreenAge Артем Миргородський.

Як зазначили експерти, ефективно працюють програми розподілу сміття у Львові, Вінниці, Хмельницькому. Зараз муніципалітети Рівного і Києва активно долучаються до цієї ініціативи. Незабаром в столиці з’являться «зелені острівці» - зони, де будуть розташовані баки для сортування сміття.

***Дослідницька компанія "Active Group" провела опитування 20-24 жовтня 2021 року. Методом індивідуального інтерв’ю було опитано 1200 респондентів, які проживають на території України (за винятком окупованих територій Донбасу та Криму). Похибка вибірки: теоретична – при довірчій ймовірності 95% і: відсотку відповідей 50% - +/-2,9%; 25-75% - +/-2,5%; 10-90% - +/-1,7%.

Джерело: www.unian.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!