Новини

Повернутися до переліку новин

Додаток «Пакован» допоможе українцям сортувати сміття

В Україні запустили додаток, який допомагає сортувати упаковку придатну для вторинної переробки і визначати екологічність товару вже при його покупці.

Проект «Пакован» реалізує Громадська організація «Агентство трансформацій М.КЛАСС» при технічному адмініструванні Center42 у рамках Програми ООН по відновленню і розвитку світу і за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції, передає .

Додаток сканує штрих-коди на упаковці, дозволяючи отримати основну і приховану інформацію про неї. Користувачі також зможуть самостійно додавати товари, яких немає у базі, що допоможе і іншим користувачам.

«Можна приєднатися і навчити «Пакован» розпізнавати ще більше упаковок, отримавши спеціальне винагородження», – пишуть розробники. Крім того, «Пакован» допоможе знайти найближчі сортувальні станції у Києві, Львові, Рівному, Маріуполі, Краматорську та Сєвєродонецьку.

Ідея створення додатка виникла після участі Агентство трансформацій М.КЛАСС у волонтерському прибиранні сміття у Карпатах.

Розробники програми планують додати й інші міста. «В ході розробки і просування «Пакован» ми зрозуміли, що люди готові сортувати вторинну сировину, відкриті до екоініціатив і активно підтримують екопроекти, - розповідає комунікаційний менеджер «Пакован» Наталя Мельничук. - Насправді, якщо разом з «Пакован» і екоколлекціями долучатися до процесу, то незабаром сортування увійде у звичку і стане такою ж щоденною справою, як і чищення зубів».

Проект «Пакован» став переможцем національного конкурсу інновацій EastCode 2021.

Джерело: ecotown.com.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!