Новини

Повернутися до переліку новин

Автомобілі SEAT планують перевести на паливо з відходів

Компанія Seat представила технологію перетворення органічних відходів в биометан. Проект Life Methamorphosis розробляється Seat в рамках програми скорочення викидів CO2.

За словами керівника проекту, на біометані, зробленому з органічних відходів такого міста як Барселона, 10 000 автомобілів зможуть проїжджати близько 15 тисяч кілометрів на рік.

Кожен житель Барселони щодня виробляє близько 1.5 кг відходів. Це 2.5 мільйона кілограмів сміття кожен день, з яких тільки 40 % переробляється. Як стверджують в компанії, сировини тільки одного полігону Ecoparc 2 вистачить для виробництва річного запасу біопалива для
3 750 автомобілів Seat Leon.

У процесі переробки відходи завантажуються в анаеробні варильні котли висотою 26 метрів і об'ємом 4 500 кубічних метрів кожен. Розкладання сміття відбувається без доступу кисню протягом 30 днів, в результаті чого утворюється біогаз з 65-процентним вмістом метану. В процесі очищення метан відділяється від вуглекислого газу і стискається для подальшого зберігання.

За словами розробників, використовувати такий біометан можна для будь-яких транспортних засобів. Заправка триває не більше трьох хвилин. Він має той же хімічний склад, що і звичайний метан і може використовуватися безпосередньо або в суміші з ним.

На даний момент розробники випробовують біометан на чотирьох автомобілях: трьох Seat Leon і одному Arona. В ході тестів кожен з них проїде мінімум 30 тисяч кілометрів. Таким чином, автори проекту планують перевірити вплив біометану на двигуни.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» за матеріалами Avtoblog.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!