Новини

Повернутися до переліку новин

Чим загрожує пряме порушення українського екологічного законодавства, прав людини, ядерної безпеки та миру у всьому світі: ключові ризики

В умовах війни увага всіх зосереджується на головних для виживання питаннях: фінансування армії, влаштування біженців та надання допомоги пораненим. Але в той же час, потрібно приділяти увагу й іншим можливим наслідкам війни та вивчати їх комплексно, оскільки проблеми стану довкілля можуть легко перетворитися на загрози соціального характеру. Наприклад, сильне забруднення питної води чи пошкодження потужного промислового об’єкту неминуче призведуть до хвороб і загибелі людей, що в свою чергу викличе проблеми економічного характеру.

Збройні дії вже сьогодні спричиняють порушення рельєфу, руйнування ґрунту, забруднення й отруєння повітря та води, знищення рослинного і тваринного світу.

З точки зору довкілля не буває локальної війни, адже наслідки навіть найменших військових дій поширюються на цілий світ і мають виключно шкідливі результати на здоров’я та життя цілого людства. Довкілля залишається непомітною жертвою війни.

Що загрожує Україні та світу?

  • В Україні 4 АЕС! Додатково на території Чорнобильської АЕС розташовані сховища ядерних відходів! Стан цих об'єктів у зв'язку з воєнним конфліктом невідомий!
  • Ведення будь-яких бойових дій біля АЕС становить пряму загрозу їхньому можливому знищенню та поширенню радіоактивного забруднення, включаючи транскордонне!
  • В Україні 465 хвостових та осадових сховищ. Це об'єкти підвищеної небезпеки, що зберігають 6 млрд. тонн відходів, частина з яких містять високотоксичні речовини.
  • У разі знищення захисту частина об'єктів може стати джерелами транскордонного забруднення. У разі руйнування даних об'єктів ліквідація аварій неможлива.
  • Особливе занепокоєння викликають підприємства хімічного фенолу та сховища відходів із високим вмістом фенолів.
  • Ефект доміно може бути створено через вибухи (послідовне знищення прилеглих небезпечних об'єктів).
  • У небезпеці також металургійні об'єкти. Близько Дністра розташовані сховища відходів із залишками сірчаної руди. Це пряма небезпека не лише для України.
  • Збитки громадської інфраструктури та відсутність зелених коридорів підвищують ризик виникнення величезних відходів тваринного походження на тваринницьких підприємствах.

Все вищезгадане вказує на пряме порушення українського екологічного законодавства, прав людини, ядерної безпеки та миру у всьому світі.

Українська ППО днями збила російську ракету, яка намагалася влучити у дамбу водосховища під Києвом.

Якби це сталося, то з дна київського моря міг би піднятися радіоактивний мул, який захований з часів катастрофи у Чорнобилі 1986 року. Це спричинило би голод у всьому світі, тому що зробило би неможливим використання сільськогосподарських земель в Україні. Це екологічна катастрофа.

Боротьба триває. Нагадуємо, з 2 березня реалізується за участі ПАЕУ проєкт

УКРАЇНСЬКИЙ ЕКОЛОГО-ІНФОРМАЦІЙНИЙ ШТАБ

Тут кожен може допомогти зафіксувати злочини проти довкілля

https://www.epr.org.ua/

 

У довкілля немає поняття кордонів. Все впливає на все. Екологічна система тим і цікава, що тут все взаємопов’язано. Маємо зберегти Україну! Маємо зберегти край, придатний до життя!

 

Прес-служба ПАЕУ

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!