Новини

Повернутися до переліку новин

День без поліетилену на каяках: кияни очистили річку Дніпро від сміття

До всесвітнього дня без поліетилену вчора, 3 липня, долучилися кияни в оригінальний спосіб – очистили річку Дніпро від сміття під час плавання на каяках. Екологічна акція зібрала більше 400 учасників та проходила на чотирьох локаціях – в Гідропарку, Оболоні, Березняках та Славутичі. 

Всі охочі в цей день змогли приєднатися до річкової прогулянки на каяках задля чистого довкілля і, озброївшись рукавичками та сміттєвими пакетами, прибрати сміття з поверхні води Дніпра. Всього під час акції вдалося зібрати близько 2 тонн пластику: скляні та пластикові пляшки, обгортки, та навіть взуття й покришки. Частину сміття відправлено на утилізацію завдяки активній участі Сергія Волкова.

  

Серед учасників проведено конкурс на найбільший улов сміття. Два переможця отримали в подарунок екологічні сумки. Дізнатися більше та перевірити свої знання про вплив поліетилену змогли на вікторині від організаторів заходу – ГО «Міжнародна екологічна безпека» та «Друге життя». Найбільш обізнані отримали подарункові сертифікати та квитки до кінотеатру.

Додамо, що 3 липня на честь International Plactic Bag-Free Day екологічні флешмоби і акції проходять по всьому світу. В Україні до цієї ініціативи долучилися мешканці Києва та області, Дніпра, Запоріжжя, Харкова та інших міст, де працює «Каяк Каное Центр».

Партнери події: Журнал «Екологія підприємства»; Центр публічних комунікацій та інформації; Резиденція думок; Бренд Re:ban; Aqua Melan – вода від спраги та стресу; Сайт Києва 44.ua; Спорт гид Києва; Школа англійської мови «Flash»; Ukrainian Volunteer Service; компанії IDC, NTS, Національна академія майстрів бізнесу; кінотеатр «Київська Русь».

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Автор першого фото: Olha Katsan (RFE/RL)

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!