Новини

Повернутися до переліку новин

Дерегуляція і оцінка впливу на довкілля в надрокористуванні

Уряд ухвалив ініційований Мінприроди перший пакет змін щодо спрощення ведення бізнесу та стимулювання інвестицій у галузь надрокористування в Україні. Нарешті прийнята постанова КМУ «Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 30 травня 2011 р. № 594 і 615» від 25 квітня 2018 року № 333, яка набрала чинності 08.06.2018.

Як зазначив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, нею внесено зміни до постанов Кабінету Міністрів № 594 і № 615, які регулюють зазначену сферу.

«Вперше за всі роки незалежності ми нарешті лібералізуємо цей ринок. Для мене важливо, що зміни ухвалювалися з врахуванням екологічної складової», — пояснив Остап Семерак.

Зокрема, продовжено перехідний період для проходження процедури ОВД, яку Україна зобов’язалася запровадити у рамках виконання Угоди про асоціацію із ЄС. Так, у разі відсутності у надрокористувача результатів оцінки впливу на довкілля (ОВД) він має до 31 грудня 2018 року внести до Єдиного реєстру відповідне повідомлення про плани здійснити таку процедуру.

«Мінприроди пішло назустріч підприємцям і надало можливість провести передбачені законом процедури ОВД без зупинки діяльності», — сказав Остап Семерак, зазначивши, що станом на сьогодні Мінприроди забезпечує проходження процедури ОВД для понад 600 суб’єктів господарювання і надрокористувачів серед учасників ОВД — близько 30%.

Крім того, спрощено процедуру щодо надання чи продовження дії дозволів. Відтепер їх непотрібно погоджувати у Мінприроди. Це також стосується ділянок, виставлених на аукціон. Зміни до постанов також передбачають включений до порядку проведення аукціонів процес розробки ОВД.

Увага! Матеріал публікується частково! Повна версія –  в журналі «Екологія підприємства» № 7, 2018

Джерело: журнал «Екологія підприємства» № 7, 2018

Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект видань
Найближчі заходи

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!