Новини

Повернутися до переліку новин

Державна служба геології готова написати новий Кодекс про надра

Державна служба геології та надр готова взяти на себе відповідальність і підготувати фінальний текст Кодексу та передати його на затвердження європейськими партнерами.

Голова Державної служби геології та надр України Роман Опімах виступив із ініціативою прискорити процес завершення проєкту Кодексу про надра, роботу над яким наразі призупинили із низки причин. 

Нагадаємо, готовий текст нової редакції Кодексу планували завершити ще навесні та передати на розгляд парламенту. Провели низку робочих зустрічей за участі представників Міністерства енергетики, Федерації роботодавців України, народних депутатів, експертів галузі, профільних бізнес-асоціацій. Згодом напрацювання передали європейцям, які мали завершити документ, але через covid-19 та обмежувальні карантинні заходи процес зупинився. Втім ринок вимагає чітких правил гри, а Державна служба геології та надр готова виконати усю необхідну роботу, аби фіналізувати довгоочікуваний документ. 

«Держгеонадра можуть завершити проєкт нового Кодексу про надра протягом двох місяців, — каже Роман Опімах. — Ми вже провели величезну роботу, є напрацювання Робочої групи Міністерства енергетики, наші спільні напрацювання із представниками бізнесу, профільних асоціацій і федерацій, — матеріалу достатньо, щоб фахівці Держгеонадр могли у найкоротші строки завершити проєкт документу, який ми передамо європейським партнерам, аби ті сформували свою візію».

Якщо Держгеонадра отримає мандат на завершення робочої редакції Кодексу, вже за два місяці у гравців ринку з’явиться надія побачити чіткі правила, які врегулюють взаємодію між усіма учасниками галузі. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!