Новини

Повернутися до переліку новин

Держекоінспекція посилює співпрацю з Одеською обласною прокуратурою

Держекоінспекція розробила проект інструкції щодо взаємодії з правоохоронними органами, який дозволить забезпечити швидкий обмін інформацією та ефективніше розслідування екологічних злочинів в Одеській області.

Про це під час наради з представниками Одеської обласної прокуратури повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

«Цей документ (проект інструкції) передбачає, зокрема, залучення інспекторів до кримінальних проваджень для проведення екологічної експертизи та розрахунку збитків», - пояснив Андрій Мальований.

Він зазначив, що найбільшими екологічними порушеннями, що здійснюються на території області, є забруднення водних об’єктів, акваторії моря, земельних ресурсів, а також незаконний вилов риби та поводження з відходами. Нерідко ці факти містять ознаки кримінальних злочинів, і у такому разі ДЕІ звертається до правоохоронців.

«Крім того, наголосив на важливості реагування правоохоронців на факти недопусків інспекторів ДЕІ на підприємства для перевірки. Ці випадки повинні відлягати обов’язковому розслідуванню, адже за ними можуть приховуватись масштабні екологічні порушення», - додав Андрій Мальований.

Джерело: www.dei.gov.ua

До уваги!

У фокусі VII Всеукраїнського ЕКОБІЗНЕС-ФОРУМУ «Зелена економіка: як досягти балансу» у м. Одеса 29-30 липня питання законодавчих змін та планових і позапланових перевірок: зважуємо ризики та шукаємо рішення. Як усунути бар’єри і прискорити реалізацію природоохоронних реформ?

До діалогу запрошено Віталія Караулова, начальникА Державної екологічної інспекції Південно - Західного округу (Миколаївська та Одеська області).

Будьте в курсі. Реєстрація тиває

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!