Новини

Повернутися до переліку новин

Держекоінспекція впровадить європейський досвід у боротьбі зі злочинами проти дикої природи

Державна екологічна інспекція України приєдналась до міжнародного проєкту WWF під назвою «SWiPE» (Ефективне розслідування злочинів проти дикої природи у Європі). Будуть обмінюватись досвідом боротьби зі злочинами проти дикої природи, — про це повідомляє пресслужба ДЕІ.

Держекоінспекція приєдналась до міжнародного проєкту «SWiPE» (Ефективне розслідування злочинів проти дикої природи у Європі), який реалізовується WWF (Всесвітній фонд дикої природи). Ця ініціатива націлена на боротьбу з браконьєрством, тіньовою торгівлею, незаконним виловом та вбивством рідкісних видів тварин. В проєкті будуть брати участь 11 держав: Румунія, Сербія, Словаччина, Угорщина, Польща, Болгарія, Боснія і Герцеговина, Хорватія, Іспанія, Італія та Україна.

В рамках проєкту учасники, зокрема, створять інформаційний портал, на якому публікуватимуть найбільш резонансні кейси, що допоможе обміну досвідом між країнами.

«Спільно будемо працювати над наступними завданнями:
- збором інформації і аналізом фактів злочинів проти дикої природи. Це дозволить учасникам проаналізувати, які механізми використовуються в тих чи інших країнах для оперативного виявлення порушень, та застосувати їх у себе;
- запуском інформаційного порталу, в якому будуть публікуватися кейси щодо злочинів у сфері біорізноманіття. Ресурс буде загальнодоступним, що дозволить всім охочим ознайомитись з найкращими світовими практиками запобігання злочинам проти природи;
- проведення тренінгів для органів досудового розслідування та суддів, що дозволить розкривати більше екологічних злочинів та притягувати порушників до відповідальності», – деталізував голова Держекоінспекції Андрій Мальований.

Він також додав, що участь Держекоінспекції у проєкті важлива для реалізації в Україні європейського досвіду екологічного контролю.

За матеріалами сайту Державної екологічної інспекції.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!