Новини

Повернутися до переліку новин

Держекоінспекція закликає громадян не провокувати виникнення пожеж: необережне поводження з вогнем стає причиною масштабних пожеж в екосистемах!

Щовесни на всій території України найгостріше стоїть питання випалювання сухої рослинності, яке шкодить як і навколишньому природному середовищу, так і людям. Разом з тим, українці починають активно відпочивати на природі, не завжди згадуючи про правила пожежної безпеки. Такі дії можуть призвести до страшних наслідків!

Так, за минулу добу сталось 833 випадки загорянь на відкритих територіях та у природних екосистемах! Численні пожежі були зафіксовані у Донецькій, Хмельницькій, Рівненській, Житомирській, Київській, Чернігівській областях.
Держекоінспекція вкотре нагадує, відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за самовільне випалювання сухої рослинності передбачена адміністративна відповідальність  у вигляді штрафу – 170-340 гривень для громадян.

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 340 – 680 гривень. Крім того, статтею 245 Кримінального кодексу України передбачена відповідальність за знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом. Таке правопорушення  карається штрафом від 5 100 гривень до 8 500 гривень, або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Державна екологічна інспекція України просить громадян бути розсудливими та зважувати можливі ризики від, на перший погляд, легкого способу  прибрати свої присадибні ділянки. Вогонь може завдати шкоди не тільки екосистемі, а й людському життю! Так, за інформацією Інспекції у Львівській області на території міста Стрий неправомірні дії невстановлених осіб, що здійснили підпал сухої рослинності призвів до загоряння складованих залізничних шпал на території, підвідомчій Львівській залізниці. У даному випадку для гасіння масштабного загоряння було викликано бригаду працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій.
Крім того, Державна екологічна інспекція України просить громадян дотримуватись правил безпеки під час відпочинку на природі та не провокувати виникнення пожеж!

Джерело: Державна екологічна інспекція

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!