Новини

Повернутися до переліку новин

До 2025 року французька мережа супермаркетів Carrefour відмовиться від пластикової упаковки

Французька мережа супермаркетів Carrefour підписала національний пакт про поетапну відмову від пластикової упаковки у своїх магазинах до 2025 року. Національний пакт спрямований на запобігання використання понад 140 т пластику на рік.

Таким чином компанія приєднується до інших компаній, що підписали договір, в тому числі Auchan Retail France, Biscuits Bouvard, Coca-Cola European Partners, Danone, L'Oréal, LSDH, Nestlé France і Unilever.

У своїх сирних відділах мережа супермаркетів планує замінити традиційні лотки з полістиролу на картонні. Очікується, що цей крок дасть змогу заощадити 111 т пластику в цьому році.

Компанія також припинить упаковувати свої органічні банани в пластикові пакети, що, як очікується, заощадить не менше 23 т пластику в рік. Carrefour планує ввести еластичні стрічки для бананів у всіх магазинах Франції з березня по вересень поточного року. Компанія прагне в майбутньому робити ці стрічки з використанням паперу.

Французький ритейлер планує відмовитися від пластикової плівки для фасування огірків до наступного березня. Він замінить пластикові плівки стрічками і розраховує заощадити приблизно 6,5 т пластику в рік. Починаючи з березня наступного року, ритейлер планує попросити клієнтів приносити власні контейнери для купування риби, сирого і вареного м'яса, сиру, делікатесів і випічки.

Компанія також дозволить клієнтам купувати і повторно використовувати сумки з органічної бавовни для фруктів і овочів у своїх магазинах.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» за матеріалами Унипак

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!