Новини

Повернутися до переліку новин

Екологічні злочини фіксують у всіх регіонах України

Триває робота оперативного штабу для фіксації, упорядкування інформації та формування єдиного реєстру збитків заподіяних довкіллю внаслідок вторгнення Російської Федерації на територію України. До складу штабу увійшли фахівці Державної екологічної інспекції, представники Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, Служби Безпеки України, органів прокуратури України, державних територіальних органів екології та природних ресурсів та Держлісагентства, експерти Професійної асоціації екологів України.

«На ініціативу Заступника голови Комітету ВР України з питань екологічної політики та природокористування Криворучкіної О.В. активно відгукнулась вся професійна спільнота, адже в умовах військової агресії вкрай важливо сформувати перелік всіх порушень у сфері охорони навколишнього природного середовища та притягнути агресора до відповідальності», - зазначає Людмила Циганок, президент профспілки екологів ПАЕУ.

Аварійні ситуації можуть статися не лише через руйнування і ушкодження підприємств унаслідок влучення бойових снарядів, а й через вимушені зупинення небезпечних підприємств. Зокрема, відсутність профілактичного огляду, необхідні заходи та порушення режиму належної експлуатації небезпечних об'єктів можуть призвести до катастрофічних наслідків.

Наразі небезпечний вплив на довкілля існує у вигляді залпових викидів небезпечних речовин в атмосферне повітря. Також унаслідок згорання великої кількості нафтопродуктів (вибухи на нафтосховищах і складах ПММ, в аеропортах і аеродромах) відбувається забруднення земельних і водних ресурсів.

Якщо Ви стали свідком екозлочину, просимо повідомляти оперативно, скориставшись формою -  Надати інформацію

При цьому варто вказати: дані про виникнення надзвичайних ситуацій - вибухи, бомбардування складів паливно-мастильних матеріалів, сховищ нафтопродуктів, підприємств, які можуть використовувати небезпечні та/або хімічні речовини у виробництві; дані про ушкодження, руйнування або зупинення діяльності очисних споруд, що очищують стоки перед скиданням у водні об'єкти - водоканали, промислові об'єкти; руйнування гребель полів фільтрації та витік відходів на рельєф місцевості; руйнування очисних або гідротехнічних споруд; займання (горіння, жевріння) місць видалення відходів - сміттєвих полігонів; пошкодження ґрунтового покриву, горіння, вирубка лісів - особливо на територіях природно-заповідного фонду.

З питань, що виникають:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
info@techmedia.com.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!