Новини

Повернутися до переліку новин

ЕКОтрансформація — це інструмент, завдяки якому компанії та громади стають частиною вирішення проблем

ЕКОтрансформація — це вже не просто проєкт, започаткований у 2018 році, командою Ecobusiness Group, це шанс на майбутнє: про створення позитивних кейсів самим бізнесом, самими громадами та лідерами.

  ЕКОтрансформація — це інструмент, завдяки якому компанії та громади стають частиною вирішення проблем!

Зрештою, екомодернізація — складова репутації сучасного бізнесу.

  «Чому коронавірусна криза не повинна стати причиною уповільнення змін, радше навпаки? Чи всі зрозуміли, наскільки 2020 рік змінив парадигму цінностей? Світові стейкхолдери практично можуть все: друкувати цінні папери, банкноти, але ж температуру, меншу на 1,5-2 градуси не надрукуєш, ліси і питну воду теж не надрукуєш… Це той результат, якого не досягнеш за рік, не відновиш без об’єднання зусиль.

За кордоном багато компаній розробляють стратегії з кліматичної нейтральності. В Україні, на жаль, це тема, в основному, для екологів. Тому вже негайно бізнес має звертати увагу на питання змін клімату, зменшення витрат ресурсів, вплив від діяльності підприємств на довкілля.
 

Процес екомодернізації в Україні має прискорювати не лише ситуація назріваючої екологічної катастрофи, не лише взяті на себе природоохоронні зобов’язання перед євроспільнотою, ЄЗК, не лише прийнята урядом у 2020 році Концепція реалізації державної політики у сфері сприяння розвитку соціально відповідального бізнесу в Україні на період до 2030, а, власне — інстинкт самозбереження кожного. Нагадаю, Концепція передбачає заохочення українських компаній, як великих, так і малого й середнього бізнесу, дотримуватись міжнародних стандартів та принципів ведення бізнесу» — зазначає засновник проєкту, президент ПАЕУ Людмила Циганок.


Так, традиційний бізнес при розробці та побудові бізнес-стратегії орієнтується на основну ціль — отримання прибутку. І всі наступні процеси та дії спрямовуються саме на розвиток компанії та збільшення її прибутковості. Але це — не про бізнес майбутнього!

Успішні бізнес-стратегії мають бути спрямованими не тільки на прибуток, а й на вирішення кліматичних та екологічних проблем сьогодення. Для України нова Green Deal означає не лише безліч викликів і необхідність чітко сформулювати кліматичну політику, а саме амбітні кліматичні цілі в рамках зобов’язань за Паризькою угодою, відповідну енергетичну стратегію, врахування зміни клімату в усіх секторальних політиках. І можливості!! Озеленити економіку – вивести її на новий щабель розвитку! Реалізація ЄЗК створює для України низку стратегічних можливостей для розвитку. Укладення промислового безвізу сприятиме інтеграції українських виробництв у нові промислові процеси ЄС. Очікувані обмеження щодо «екологічності» товарів та послуг, які розміщуються на ринку ЄС, можуть створити нові ніші для українських виробників за рахунок витіснення імпорту до ЄС з інших країн. У сфері сільського господарства це може бути посилення розвитку органічного виробництва, у сфері енергетики – співпраця щодо водневої енергетики, у сфері фінансів – активний вихід на європейський ринок публічних закупівель, доступ до інструментів.

Кліматичні зміни, сміття, дефіцит питної води, якість повітря. Це все — питання, які вже може вирішувати бізнес в партнерстві з державою через залучення всіх своїх ресурсів. Посилення ролі партнерств у екологічних проєктах — ще одна характерна риса нашого часу.

Та прогресивна частина підприємств, що вбачають не миттєве згрібання коштів тут і зараз, а справді бажають розвиватися, прагнуть орієнтуватись на сталий розвиток, і успішно впроваджують інноваційні екологічні проєкти у свою діяльність.

У листопаді команда проєкту «ЕКОтрансформація» збирає кращі позитивні кейси бізнесу та громад, щоб масштабувати досягнення, продовжити створювати нові цінності, відкрити нові можливості, підтримати еколідерів у їх прагненні до зменшення негативного впливу на довкілля.

 

  Прес-служба Ecobusiness Group

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!