Новини

Повернутися до переліку новин

«GREEN DEAL NETWORK» – платформа ділових дискусій

На шляху зеленого переходу та сталого розвитку за ініціативи Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження розпочався постійний діалог і партнерство із зацікавленими сторонами.

«GREEN DEAL NETWORK» – платформа для серії дискусій за участю представників профільних міністерств, відомств, бізнесу та громадських об'єднань.

Тема першої дискусії, що відбулася 10 грудня в Києві, – «Зелений перехід. Реалії України».

На порядок денний виносились питання:

 Державна політика щодо «зеленого» переходу: пріоритетні напрями роботи у сфері енергоефективності та декарбонізації на найближчий період

 Європейський зелений курс: виклики та можливості

 Як подолати кризу після пандемії через «green recovery»?

В першому заході серії взяли участь заступник Міністра енергетики України з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков, т.в.о. Голови Держенергоефективності Костянтин Гура, голова Всеукраїнської енергетичної асамблеї Іван Плачков, народні депутати України Юрій Камельчук, Вікторія Гриб та Інна Совсун.

До обговорення долучилися Олександр Домбровський (голова правління громадської спілки «Global 100 RE Ukraine»), Іма Хренова-Шимкіна (заступниця директора Проєкту GIZ «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні»), Олександр Рєпкін (президент Енергетичної Асоціації «Українська Воднева Рада»), Юрій Шафаренко (заступник Голови Держенергоефективності) , Юлія Рибак (координаторка Дансько-Української  міжурядової співпраці в енергетичному секторі, «Українсько-Данський Енергетичний Центр»), Андрій Конеченков (голова правління ГС «Українська вітроенергетична асоціація»), Ігор Тинний (співзасновник Української асоціації відновлюваної енергетики), Георгій Гелетуха (голова Біоенергетичної асоціації України), Олександра Гуменюк ( директор Асоціації «Європейськоукраїнського енергетичного агентства»), Оксана Алієва (координаторка програми «Зміни клімату і енергетична політика» Фонду ім.Гайнріха Бьолля, Бюро КиївУкраїна), Людмила Циганок (президент Професійної асоціації екологів України), Костянтин Криницький (Керівник енергетичного відділу ГО «Екодія»), Андрій Мартинюк (голова ГО «Екоклуб»).

Нам самим треба зрозуміти – які строки та ресурс потрібні нам для того, щоб вийти на ЄС-івський рівень захисту довкілля та визначити свій внесок в екологічну політику Європи так, щоб не було розбіжності з нашими глобальними зобов‘язаннями.

Важливо також звертати увагу на всі компоненти Європейського зеленого курсу. Деякі з них – вигідні нашій державі.

До речі, лідери ЄС домовилися про скорочення вуглецевих викидів до 2030 року на 55%. Такої угоди було досягнуто у ніч на п’ятницю на зустрічі в Брюсселі.

Професійна асоціація екологів України підтримує створення якісної платформи взаємодії на шляху формування національного зеленого курсу.

Пресслужба ПАЕУ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!