Новини

Повернутися до переліку новин

Індійська школа приймає пластик як плату за навчання

В одному з поселень індійського штату Ассам функціонує школа «Акшар», яка приймає пластик за навчання замість грошей. Тиждень навчання в такій школі «коштує» приблизно 25 пластикових виробів, пише БЖ з посиланням на Bored Panda.

Загалом у школі навчаються діти з незаможних родин, які не можуть оплачувати навчання в інших школах. Співзасновник школи Мазін Мухтар розповів, що він запропонував цю ідею своїй дружині після того, як вони зустрілися в Нью-Йорку в 2013 році: «Ми удвох мріяли організувати нову школу, спеціально призначену для дітей з незаможних родин. Ми створили «Акшар» того ж року, коли зустрілися, і в 2016-му ми її відкрили».

Школа навчає своїх учнів і їх батьків захисту навколишнього середовища та інформує про шкідливий вплив пластику. Раніше, до заснування цієї школи, люди в цьому селі використовували пластик для обігріву своїх осель, не здогадуючись про його згубний вплив. «Щойно школа почала навчати місцевих жителів, вони були шоковані, дізнавшись про небезпеку, на яку наражаються їхні діти», — пише видання.

Співзасновник школи розповів, що спершу школа позиціонувала себе як центр утилізації пластику, і мало хто з місцевих жителів виявляв бажання співпрацювати з центром. Та згодом, коли формат центру змінили на навчальний, школу почали відвідувати діти. Крім цього, в школі запровадили викладання й загальних дисциплін.

«Насправді, це більше схоже на обов'язкове домашнє завдання, ніж на «оплату». Але, вказуючи в назві «школа зі збору пластику», ми нагадуємо батькам, що навчання в нашій школі абсолютно безкоштовне, проте ви маєте нагоду допомогти і нам, і собі, приносячи пластикові відходи з дому», —  додав Мазін Мухтар.

Фото: www.boredpanda.com

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!