Новини

Повернутися до переліку новин

Кабмін розглянув та схвалив важливі документи про стратегічну екологічну оцінку

Державна екологічна інспекція при цьому отримала розширені повноваження.

Кабінет Міністрів України розглянув та схвалив два проєкти законів щодо посилення відповідальності за правопорушення у сфері стратегічної екологічної оцінки. Про це стало відомо 24 лютого під час засідання Уряду. 

Йдеться про проєкт закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження відповідальності за порушення порядку здійснення стратегічної екологічної оцінки".

Документ пропонує закріпити за Міндовкіллям повноваження щодо організації проведення стратегічної екологічної оцінки та здійснення державного нагляду.

Також йдеться про відповідальність за порушення законодавства про стратегічну екологічну оцінку, зокрема за нездійснення стратегічної екологічної оцінки, порушення її процедури під час здійснення та неврахування її результатів.

Автори законопроєкту пропонують запровадити в Україні єдиний реєстр стратегічної екологічної оцінки, куди вноситиметься інформація щодо проєкту документа державного планування, звіту про стратегічну екологічну оцінку та повідомлення про оприлюднення цих документів, довідки про консультації і громадське обговорення. 

Також на засідання Кабміну обговорили адміністративну відповідальність за порушення встановленої законодавством процедури здійснення стратегічної екологічної оцінки.

Зокрема:

  • порядку інформування громадськості та порядку проведення громадського обговорення і врахування його результатів;
  • нездійснення стратегічної екологічної оцінки;
  • неврахування результатів стратегічної екологічної оцінки при затвердженні документів державного планування;
  • порушення порядку здійснення та оприлюднення моніторингу наслідків виконання документа державного планування для довкілля.

Передбачається, що на замовника (посадових осіб органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, інших замовників документів державного планування), накладатимуться штрафи від 200 до 400 (від 3400 до 6800 грн), а за повторні дії - від 400 до 600 (від 6800 до 10200 грн) неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Протоколи про адмінпорушення складатимуть уповноважені посадові особи Держекоінспекції.

Джерело: greenpost.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!