Новини

Повернутися до переліку новин

Лакофарбові матеріали з використанням свинцю - заборонені

8-10 грам свинцю – доза яка вбиває людину. Окрім того сполуки свиню здатні накопичуватися в організмі та призводити до хронічної інтоксикації. Найбільш загрозливий вплив свинець має на дітей та вагітних жінок. 

Провідні країни світу вже давно запровадили заборону використання свинцю у лакофарбових матеріалах. Україна не може залишатися осторонь та повинна піклуватися про здоров'я та захист своїх громадян. 

Щойно Урядом було схвалено відповідний Технічний регламент, який допоможе впровадити контроль за вмістом цього елементу та поступово припинити виробництво, імпорт, продаж і використання лакофарбових матеріалів із вмістом свинцю.

Регламент передбачає  обмеження вмісту свинцю у лакофарбових матеріалах та сировинних компонентах до такого, що є безпечним для здоров’я людини і відповідає найкращим відомим стандартам, які застосовуються в розвинутих країнах світу, а саме до 90 мг/кг у сухій плівці покриття.

Для розуміння, це найнижчий допустимий показник, який фактично дорівнює повній відмові від використання сполук свинцю у виробництві лакофарбових матеріалів.

enlightenedСьогодні існує безліч нетоксичних альтернатив, які можуть замінити свинець. Вдячний свідомим виробникам, які розуміють всю небезпеку свинцю і готові відмовитися від його використання при виготовлені лакофарбових матеріалів та сировинних компонентів.

Про це повідомив Роман Абрамовський на своїй сторінці у Facebook

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!