Новини

Повернутися до переліку новин

Луцьк вшосте передав на переробку відпрацьовані побутові хімічні джерела струму

З 2013 року відділом екології Луцької міської ради започатковано проведення в місті акції зі збору відпрацьованих побутових батарейок та акумуляторів. За кошти міського фонду охорони навколишнього природного середовища було закуплено та встановлено 72 металевих контейнери для таких відходів.

Протягом 2015 – 2016 років до даної акції долучились діти дошкільних міських дошкільних навчальних закладів, супермаркети «ПАККО», «Наш край», «Салют», мережа автозаправних станцій WOG та інші. Загальна маса зібраних за останній рік відпрацьованих батарейок та акумуляторів склала 3,5 тонни, які 8 листопада цього року були успішно завантажені та доставлені у м. Львів на підприємство «Аргентум» для подальшої переробки. Всього за 6 років зібрано та передано на переробку понад 11,5 тонн відпрацьованих батарейок.

За інформацією директора підприємства «Аргентум» Василя Срібного місто Луцьк єдине в Західному регіоні, яке організувало централізований збір цього виду небезпечних відходів, та ще й в таких великих обсягах вилучає небезпечні відходи із загальної маси сміття, що утворюється в місті. Природоохоронний ефект цієї роботи неоціненний.

Якщо Ви небайдужі до того, який світ оточує Вас навколо і в якому довкіллі житимуть Ваші діти, приносьте та викидайте використані побутові батарейки та акумулятори мобільних телефонів у спеціальні контейнери встановлені у містах. Потрапляючи на полігон твердих побутових відходів чи в інші місця вони під дією води та сонця розкладаються і забруднюють надзвичайно токсичними речовинами ґрунти, воду, повітря, весь навколишній простір.

У конструкції батарейок використовуються матеріали, що завдають шкоди довкіллю: свинець, кадмій, літій, ртуть, цинк, марганець та інші. Одна викинута батарейка може забруднити цими речовинами 20 м2 або 1 м3 землі, 400 літрів води, знищити два дерева, двох кротів, їжака і тисячі дощових черв'яків – саме так оцінюється збиток природі, нанесений однією батарейкою.

Джерело: Відділ екології Луцької міської ради

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!