Новини

Повернутися до переліку новин

Міненерго напрацьовуватиме економічно доцільні і екологічно безпечні шляхи «водневого» партнерства з Європою

15 вересня заступник Міністра енергетики з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков і заступник Міністра Юлія Підкоморна взяли участь у панельній дискусії «Україна: перспективи експорту зеленого водню до Німеччини та ЄС».

«Міністерство буде максимально сприяти співробітництву українського бізнесу із закордонними партнерами, створювати необхідну регуляторну базу, систему сертифікації продукції тощо. Для нас важливо, щоб ринок із самого створення відповідав європейським стандартам і одразу був інтегрований в європейський ринок», - наголосив Ярослав Демченков.

За його словами, вже розпочато роботу з оцінки можливостей української газотранспортної системи, необхідних інвестицій для її модернізації, щоб забезпечити транспортування водню до країн ЄС.

«Питання експортних поставок водню до Європи доцільно розглядати в комплексі із питанням ресурсів та потужностей виробництва водню. Комплексне бачення всіх складових буде викладено в нашій Водневій стратегії і вона має окреслити бачення України в розвитку водневої галузі. Ми за економічно доцільні і екологічно безпечні шляхи майбутнього партнерства з Європою», - зазначила Юлія Підкоморна.

Вона також наголосила на тому, що вже зараз варто започатковувати відповідні освітні курси у вищих навчальних закладах, адже потрібно готувати професіоналів, які розвиватимуть нову галузь.

Джерело: www.kmu.gov.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!