Новини

Повернутися до переліку новин

Мінфін затвердив зміни до форми Декларації з рентної плати

Мінфін доповнив Декларацію з рентної плати новим додатком 2-2, в якому здійснюється розрахунок з рентної плати за користування надрами для видобування вуглеводневої сировини під час виконання угоди про розподіл продукції

Мінфін Наказом №583 від 08.11.2021 р.  виклав у новій редакції Декларацію з рентної плати, доповнивши її новим додатком (розрахунком) 2-2 який має назву «Розрахунок з рентної плати за користування надрами для видобування вуглеводневої сировини під час виконання угоди про розподіл продукції». Раніше ДПСУ розміщувала проєкт цього наказу для обговорення (про це тут).

Зверніть увагу: новий додаток стосується не усіх, а ось оновлену форму Декларації будуть застосовувати всі платники рентної плати.  Зміни до форми Декларації наберуть чинності з дня офіційного опублікування Наказу № 583 (станом на сьогодні ще не опубліковано).

Крім введення нового додатку, відповідні зміни будуть внесені і до деяких рядків (4.1, 4.1.1-4.1.3, 5) самої Декларації. Тепер в цих рядках згадується і новий додаток 2-2!

Доповнення Декларації новим додатком забезпечить умови виконання норми статті 338 ПКУ щодо декларування податкових зобов’язань з рентної плати інвестором (оператором) за угодою про розподіл продукції, податковим (звітним) періодом для якої визначено календарний квартал, та відображення показників такого розрахунку у декларації.

Завантажити бланк нового додатку можна тут.

Нагадаємо, що відповідно до пп. 14.1.35 ПКУ під вуглеводневою сировиною слід розуміти нафту, природний газ (у тому числі нафтовий (попутний) газ, газ (метан) вугільних родовищ, газ сланцевих товщ, газ центральнобасейнового типу, газ колекторів щільних порід), газовий конденсат, що є товарною продукцією).

Платник ренти має складати окремий такий додаток (розрахунок) для кожної категорії запасів корисної копалини, що визначають об'єкт оподаткування, з яких платником видобуто такі корисні копалини, а також для кожного виду корисних копалин (рядок 8.3), який зазначається відповідно до спеціального дозволу.

Вартісні показники розрахунку зазначаються у гривнях з копійками.

Джерело: news.dtkt.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!