Новини

Повернутися до переліку новин

Місцева влада має вводити «зелені лінії» в генплани населених пунктів, – Парцхаладзе

Для того, щоб унеможливити забудову в цінних ландшафтних, рекреаційних та озеленених зонах, органи влади на місцях повинні якомога швидше вносити зміни в актуальні генеральні плани населених пунктів та ввести окремий розділ, де чітко окреслені зелені зони, в межах яких заборонене будівництво — так звані «зелені лінії».

«Ми ввели нові державні будівельні норми щодо планування і забудови територій. Приміром, з’явилося таке поняття, як «зелена лінія» – це фактично окреслення всіх зелених зон, в яких будівництво забороняється. Щоб не було конфліктів, коли забудовнику дозволяють будувати в таких місцях. І міста повинні вже змінювати генеральні плани і вводити нові розділи з цими лініями обмеження», — наголосив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Це дозволить, у першу чергу, зберегти озеленені території від хаотичної забудови, а також зробити гармонійним вигляд українських населених пунктів із зеленими зонами.

ДБН «Планування і забудова територій» набули чинності 1 вересня 2018 року і вперше ввели обов’язкові обмеження забудови в населених пунктах. Окрім «зелених ліній», це «блакитні лінії», які регулюють силует забудови і обмежують її за висотністю. А також “жовті лінії”, які введені з метою безпеки у разі можливого руйнування будівель.


Довідково:

Нові ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій» були розроблені на заміну попередніх будівельних норм, що регулюють містобудування, які діяли ще з 1992 року. Вони офіційно набули чинності 1 вересня 2018 року. Крім цього, з 1 жовтня 2019 року на заміну цих норм почнуть діяти нові ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування та забудова територій», які зберігають ті ж самі вимоги щодо ліній обмежень забудови в населених пунктах.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення.

Джерело: Мінрегіон

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!