Новини

Повернутися до переліку новин

На Красилівщині назріває екологічне лихо

Риба черевом доверху, брудна та плівкою вкрита вода – визначити, де протікає ця смердюча уже не джерельна, можна ще здалеку… за запахом.

Річка Случ протікає через Красилівщину та далі прямує на Житомирщину, впадаючи в сумнозвісну Хомору. Через недогляд відповідальних осіб та  зношену радянську систему очисних від водяного смердючого потоку страждають всі прилеглі до водойми населені пункти та  гинуть річкові жителі. Тамтешні люди щодня бачать, як з труби, що пролягає під водою, витікають нечистоти. Їх помітно і неозброєним оком.

Минулими вихідними люди взагалі були шоковані «фонтаном», який бив з-під води. Все зняли на відео та викликали екологічну інспекцію.

Результатів очікують за тиждень, тож поки що робити висновків не поспішають. Адже процедура відбувається так: фіксація факту, проведення експертизи та отримання згоди у столиці від державної регуляторної служби. Тільки у разі підтвердження забруднень зможуть перевірити суб’єкт господарювання, який підозрюють у нанесені шкоди.

Провели перевірку правоохоронці, але порушень не побачили. Натомість зазначили в документі, що повторно здійснять ревізію, коли надійдуть відповіді з Державної екологічної інспекції. Ми навідались на територію самих очисних, щоб оцінити ситуацію на місці.
Відповідальні особи всіляко відмовляються констатувати факт викидів нечистот у водойму, та й спілкуватися із журналістами бажання не виявили…

Причина – очисні споруди. Система була встановлена ще в 73-му, та й призначалась для біологічної очистки побутових відходів, а не для промислових стоків, як їх використовують сьогодні. У районній раді бачать чимало причин біди, в тому числі – викиди промислових підприємств вражаючих масштабів.

Термін експлуатації їх вже давно сплинув, тож замінити чи хоча б відремонтувати систему очисних потрібно було вже давно. Та проблему помітили лише коли громада забила на сполох.

Однак люди побоюються, що на зверненнях все й закінчиться.
Як тільки проект затвердять – шукатимуть кошти, тому  озвучувати  точні дати не беруться. А поки час йде, а з ним і проблема пливе далі за течією…

Джерело: www.33tv.com.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!