Новини

Повернутися до переліку новин

На Вінничині сміттєсортувальна лінія не працює через брак сміття

Поблизу селища Муровані Курилівці, що на Вінниччині, не працює сміттєсортувальна лінія, яку відкрили минулого літа.

Наразі об'єкт, який здатен переробляти понад 18 000 куб. м твердих побутових відходів щороку і вирішити екологічні проблеми району та прилеглих до нього населених пунктів, не функціонує, передає 33 канал

Депутат Андрій Вигонюк, який особисто побував на сміттєсортувальній станції ділиться враженнями: «Об'єкт, у який було вкладено 7,5 млн гривень з обласного бюджету, не функціонує! Жодного працівника на робочому місці немає, хоча заробітна плата виплачується, є тільки один сторож - обладнання простоює, а полігон для вивезення органіки взагалі порожній».

Це підтверджує і заступник голови райдержадміністрації і селищний голова Галина Цибульська.

У Мурованих Курилівцях повинні були встановити баки для сортування сміття, але так цього і не зробили. За словами місцевих жителів, відходи збирає машина і вивозить на нелегальне звалище - в урочище Бучина.

Як припустив директор департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Микола Ткачук, сміттєсортувальна станція не працює, тому що не в повному обсязі завантажується.

«Станція буде працювати. Департаментом житлово-комунального господарства неодноразово піднімалося питання щодо погодження регіональної програми поводження з відходами, тому не зрозуміло, чому сміття звозиться не на офіційний полігон, а викидається у несанкціонованому місці…», - зазначає чоловік.

За даними Мінекології, Мінрегіонбуду і екологів, площа всіх сміттєзвалищ України становить понад 10 тис. га, а об'єм сміття - близько 1,2 кубічних км. В нашій країні захоронюють майже всі відходи, а саме 94,4%, 2,7% - спалюють, а 3,09% - переробляють. Вивозять сміття на п'ять тисяч легальних полігонів, ще 27 тисяч сміттєвих звалищ стихійно щороку з'являється по всіх областях. 

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!