Новини

Повернутися до переліку новин

Найбільший у світі виробник хімікатів інвестує 4 млрд євро у скорочення викидів CO2

Німецький концерн BASF витратить до 4 мільярдів євро (4,7 мільярда доларів) на скорочення викидів парникових газів на чверть до 2030 року.

Таку обіцянку найбільший у світі виробник хімічних речовин за обсягом продажів озвучив 26 березня, передає Reuters. 

«BASF стикається зі зростаючим тиском з боку автовиробників та інших великих клієнтів, щоб скоротити викиди, і план витрат включає у себе мету стати вуглецево-нейтральною до 2050 року, - пояснив головний виконавчий директор компанії Мартін Брудермюллер. – Мета по викидах також являє собою проблему, враховуючи незмінні комерційні амбіції групи рости швидше ринку».

Раніше BASF публічно не виділяла інвестиційний бюджет на зусилля зі скорочення викидів парникових газів.

«Я отримую лист за листом від наших клієнтів, кажучи, що до того чи іншого терміну нам потрібно, щоб ваші продукти були нейтральні до CO2, - сказав Мартін Брудермюллер. - Тиск ринку зростає, а разом з ним і тиск інвесторів».

Основним напрямком кліматичних інвестицій, до 1 мільярда євро до 2025 року і ще 2-3 мільярди до 2030 року, стане заміна викопного палива відновлюваною електроенергією для задоволення величезних енергетичних потреб компанії, що, ймовірно, збільшить споживання електроенергії в три-чотири рази.

Це можна порівняти з 3,1 млрд євро, які BASF витратила на заводи, обладнання та інші довгострокові активи загалом у 2020 році, і 3,6 млрд євро, виділених на будівництво нового хімічного комплексу у Китаї у цьому році.

BASF виробляє каталітичні нейтралізатори, ізоляційні піни, покриття, вітаміни та інженерні пластмаси, а також інші продукти.

«Зміна клімату є найбільшою проблемою століття, але можливість пропонувати пластмаси та хімічні речовини без CO2 також дає конкурентну перевагу, якщо споживачі та суспільство в цілому готові платити премію за цю функцію, - зазначив Мартін Брудермюллер. – Нам потрібна підтримка законодавців для того, щоб стати вуглецево-нейтральним, наприклад, закликаючи Німеччину припинити схему, відому як EEG, яка встановлює надбавку за все використання електроенергії, а не тільки на основі викопного палива, для фінансування сонячної та вітрової енергетики».

Викиди парникових газів BASF у 2018 році становили 21,9 мільйона тонн еквівалента CO2.

Джерело: ecotown.com.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!