Новини

Повернутися до переліку новин

Нью-Йорк зробив історичний крок у подоланні забруднення довкілля: нові стандарти для міст

20 серпня у Нью-Йорку оголосили  про законопроект, який передбачає скорочення використання енергії у великих будівлях, що є найбільшим джерелом вуглекислого газу. Цей історичний крок може започаткувати нові стандарти для міст у всьому світі.

За новим законодавством, найбільші будівлі міста зобов’язуються скоротити споживання енергії на 20% до 2030 року, та на 40-60% до 2050 року. У поєднанні із прогнозованим збільшенням виробництва відновлюваної енергетики, місто може зменшити свої викиди на 80%. Електрика та опалення у будівлях становлять майже 70% кліматичного забруднення міста.

«Якщо ми плануємо суттєво вплинути на зміну клімату, слід починати з будівель», – заявив міський голова Коста Константінідес, який очолює комітет Ради з охорони довкілля, у вівторок вранці на сходах мерії.

Законодавство, яке ще перебуває на доопрацюванні, перетворить найбільшу та найбільш економічно впливову американську метрополію на перший мегаполіс світу, який впровадить жорсткі правила щодо експлуатації існуючих будівель. Пропозиції, викладені у законопроекті, взяті з безпрецедентної угоди, оприлюдненої минулого тижня екологічними групами, адвокатами, профспілками та лобістами міста у сфері нерухомості, спрямованої на скорочення до 2050 року забруднення на 80%.

Дещо схожа політика існує лише у столиці Китаю, Токіо, де землевласникам дозволяється купувати та продавати обмежену кількість дозволів на будівництво об’єктів, що створюють CO2.

Джерело: ZIK.UA

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!