Новини

Повернутися до переліку новин

ОВД набирає оборотів: прогноз - тисяча процедур до кінця року

В Україні вже розпочали 200 процедур ОВД. Про це пишуть на офіційному сайті Мінекології.

Найбільше повідомлень надійшло з Івано-Франківської, Львівської, Полтавської, Харківської, Дніпропетровської та Миколаївської ОДА.

«Фіксуємо суттєвий прогрес. Це говорить про те, що на регіональному рівні також відбувається впровадження процедури оцінки впливу на довкілля. Бізнес поступово адаптовується до нових реалій. Маємо всі шанси, щоб до кінця року ця цифра сягне 1 тис. Наприклад, у сусідній Польщі вона становить близько 1,5 тис на рік», – повідомив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак. Він нагадав, що суб'єкти господарювання для адаптації до нової процедури мали півроку  переходного періоду.

Найбільше повідомлень про майбутню планову діяльність надійшло зі сфери надрокористування (78), будівництва (8), енергетичного (10) та агропромислового сектору (20).

«Процедура ОВД є новою не лише для підприємців, але й для державних органів. Тому ми зараз в одному човні і намагаємося, щоб інститут ОВД ефективно запрацював. Це стосується також  збільшення кадрової спроможності як на місяцях, так і в Мінприроди», – резюмував Остап Семерак.

Вся процедура ОВД здійснюється через Єдиний реєстр. При Мінприроди також працює телефонна гаряча лінія з отримання  додаткових консультацій щодо практичного функціонування ОВД.  Ознайомитися із Єдиним реєстром можна за посиланням http://eia.menr.gov.ua

Довідково: 18 грудня 2017 року набрав чинності Закон України «Про оцінку впливу на довкілля», який запровадив в Україні європейську модель екологічної оцінки відповідно до вимог Директиви 2011/92/ЄС та забезпечив виконання міжнародних зобов’язань України в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, Договору про Енергетичне Співтовариство, природоохоронних угод ЄЕК ООН тощо.

Він також дозволяє громадськості на  ранніх стадіях брати участь в обговоренні планованої діяльності шляхом формування переліку питань, які будуть досліджуватися під час ОВД, впливати на вибір альтернативного місця здійснення планованої діяльності, а також на впровадження заходів, які зменшуватимуть вплив такої діяльності  на довкілля.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!