Новини

Повернутися до переліку новин

Підвищення економічної ефективності очищення стічних вод молокопереробних підприємств: сучасний погляд на проблему

Від редакції: Стічні води підприємств молокопереробної галузі зазвичай характеризуються високим рівнем забруднення, через що міські очисні споруди можуть відмовити у прийманні їх від конкретного абонента. Аби убезпечити себе, підприємствам варто мати власні очисні споруди, та далеко не всі з них у змозі збудувати такі споруди повного циклу. Проте ефективне рішення для таких ситуацій є, і про нього — у нашій статті.

Хорошим розв’язанням для цієї проблеми є будівництво модульних очисних споруд, що дозволяє розділити процес зведення очисних споруд на етапи, — на окремі лінії, дозволяючи реалізувати проєкт крок за кроком. Реалізація лише першої стадії очищення стоків, що включатиме у себе якісне усереднення, механічне та фізико-хімічне оброблення стічних вод, дозволить у кілька разів знизити концентрації забруднюючих речовин і позбутися залпових скидань, таким чином забезпечивши себе як від від’єднання від мережі водовідведення, так і від величезних штрафів за значні перевищення допустимих концентрацій.


Реалізація першої стадії очищення стоків знизить у кілька разів концентрації забруднюючих речовин


Важливим аспектом реалізації першої стадії очисних споруд є якісний інжиніринг. Методи оброблення стоків та обладнання, що використовуються на цьому етапі, є надійними і перевіреними уже протягом кількох десятиліть. Але невірно проведені технологічні розрахунки та невідповідно налаштовані параметри процесу можуть призвести до високих витрат на реагенти і електроенергію з одного боку, та до низької ефективності очищення — з іншого. Тож може виникнути ситуація, коли попри високі витрати на зведення та експлуатацію очисних споруд, підприємство буде вимушене й надалі платити великі штрафи контролюючим органам.

Розуміючи необхідність у водночас швидкому розв’язанні завдання очищення промислових стічних вод молокопереробних підприємств, високій економічній та технологічній ефективності роботи локальних очисних споруд та усвідомлюючи відсутність коштів на реалізацію багатомільйонних проєктів, інженери та технологи промислової групи EKOTON постійно працюють над вдосконаленням уже існуючих надійних технологічних рішень і можливістю спрощення і здешевлення реалізації відповідних проєктів. На сьогодні створено оптимізовані рішення для підприємств молокопереробної галузі, що базуються на будівництві модульних очисних споруд у контейнерному виконанні...

Увага! Стаття публікується частково!

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!