Новини

Повернутися до переліку новин

Поліція та екологи попереджають про відповідальність за незаконну вирубку хвойних дерев

Щороку, напередодні новорічних свят, поліцейські та екологи Сумської області, під час проведення спільної операції «Ялинка» виявляють порушників природоохоронного законодавства – не маючи ніяких дозвільних документів, ці люди все ж таки наважуються продавати на вулицях населених пунктів хвойні деревця, які здобуті явно незаконним шляхом.

А за десяток днів до Нового року така нелегальна заготівля, а простіше кажучи – викрадення в лісових насадженнях ялин, сосон та їх верхівок і гілок сягає часом катастрофічних масштабів.

Особливо це помітно серед молодих насаджень хвойних деревець поблизу населених пунктів та обабіч автомобільних доріг. Місцями, після такого нищення тут можна побачити не молоді сосонки, а чисельні пеньки.

Стаття за темою: Для перевірки легальності новорічної ялинки створено мобільний додаток

Природоохоронним законодавством України передбачена відповідальність за незаконну порубку лісу, починаючи від адміністративної – у вигляді штрафів та конфіскації незаконно добутого, і закінчуючи кримінальною. Стаття 246 «Незаконна порубка лісу» Кримінального кодексу України, передбачає відповідальність за незаконну порубку дерев і чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, що заподіяло істотну шкоду, а також вчинення таких дій у заповідниках або на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду, або в інших особливо охоронюваних лісах. Санкція статті передбачає штраф, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією незаконно добутого.

Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Сумській області

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!