Новини

Повернутися до переліку новин

Портовики чекають підпису Гройсмана під постановою проти корупції екологів

Портовики чекають підпису прем'єр-міністра Володимира Гройсмана під проектом постанови Кабміну «Деякі питання дерегуляції господарської діяльності». Про це пише Всеукраїнський центр реформ транспортної інфраструктури з посиланням на  «Порти України».

Документ передбачає внесення змін до 16 інших постанов Кабміну. Підписати постанову просить Гройсмана також Європейська бізнес-асоціація (ЄБА).

Це одне з найбільш очікуваних для галузі рішень, яке скасовує контроль ізольованих баластних вод суден під час їх перебування у внутрішніх морських водах України.

«До цього часу в законодавстві України існувала недосконала процедура здійснення морськими екологічними інспекціями Держекоінспекції контролю скидання вод. Результатом прийняття постанови має стати зменшення корупційних ризиків в екологічній сфері. Оскільки за останні роки доказів про корупційні зловживання екологічних інспекторів зібрано більш ніж достатньо», - йдеться в повідомленні.

Очікується, що з прийняттям нової постанови зменшиться регуляторний тиск на бізнес, будуть скасовані зайві адміністративні процедури, покращиться інвестиційний клімат і будуть імплементовані кращі міжнародні практики ведення бізнесу, відображені в рейтингу Doing Business.

«Дану постанову в березні портовики сприйняли з великим натхненням і оптимізмом, але подальше затягування процедури її підписання наводить на підозри щодо спроб корупціонерів заблокувати просування документа», - пише видання.
Ще в 2015 році в Україні було скасовано обов'язковий контроль ізольованого баласту. Екологам заборонено самостійно підніматися на борт судна і брати проби. Однак, приймаючи таке рішення, українські законодавці не скасували ГОСТ на показники баластних вод.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»  

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!