Новини

Повернутися до переліку новин

Правоохоронні та державні органи посилюють координацію для протидії злочинам проти природи

Незаконні рубки лісів, забруднення вод, порушення правил користування надрами та знищення об’єктів природно-заповідного фонду – невичерпний перелік злочинів проти довкілля, які фіксуються в Україні.

Їх розслідування має стати пріоритетом. На цьому акцентував увагу Президент України у своєму відеозверненні. Володимир Зеленський: «Масштаби та суспільна небезпека екологічної злочинності вимагають від правоохоронних та інших державних органів роботи на 200 відсотків своїх можливостей. Посилення боротьби з правопорушеннями у сфері охорони довкілля повинно бути одним із основних пріоритетів кримінальної політики».

Питання протидії таким злочинам обговорили в Офісі Генерального прокурора під час спільної наради з керівниками Нацполіції, СБУ, ДБР, НАБУ, РНБОУ, Міноборони, народних депутатів, центральних органів державної влади.

Мета зустрічі – узгодити позиції усіх служб та скоординувати роботу.

Роман Абрамовський: «Сьогодення ставить перед людством нові унікальні виклики – кліматичні загрози, необхідність збереження біорізноманіття, зменшення промислового забруднення та ефективне управління відходами. Для ефективної боротьби із злочинами проти довкілля важливо використовувати всі інструменти та засоби – як превентивні заходи, так і інструментарій кримінального права».

Міністр запропонував створити постійнодіючу міжвідомчу робочу групу. Вона стане платформою для обговорення результатів розслідування найбільш резонансних злочинів проти довкілля та необхідних законодавчих змін.


Довідково

  • при Міндовкіллі працює спеціальна робоча група по нарахуванню збитків за злочини проти довкілля на тимчасово окупованій території Автономної республіки Крим та міста Севастополя. Вперше за 7 років окупації півострову визначили алгоритм необхідних дій – використання супутникових технологій для нарахування збитків. Практичні результати очікуємо найближчим часом.
  • завдяки співпраці з Державним космічним агентством виявили 57 незаконних сміттєзвалищ на території Київської області. Міндовкілля звернулось до Прем’єр-Міністра України з проханням надати доручення на позапланові перевірки та до Офісу Генерального прокурора. Такий алгоритм дій плануємо поширити на всю територію України.

Джерело: mepr.gov.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!