Новини

Повернутися до переліку новин

Прогнозується, що єдині міжнародні стандарти розкриття ESG-інформації з'являться у другій половині 2022 року

Фонд Міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ) сформував Раду з міжнародних стандартів звітності в галузі сталого розвитку (International Sustainability Standards Board, ISSB), яка визначить єдині міжнародні стандарти розкриття ESG-інформації. 

«Учасникам фінансового ринку, щоб приймати інвестиційні рішення, потрібна якісна, порівняна інформація щодо ризиків та можливостей, пов'язаних зі стійким розвитком», — повідомляв голова ради піклувальників Фонду МСФЗ Ерккі Лііканен, ще виступаючи на кліматичній конференції COP26 у Глазго. 

До складу нової ради будуть інтегровані організації, які вже займаються розкриттям інформації у сфері сталого розкриття: Climate Disclosure Standards Board (CDSB), Value Reporting Foundation (VRF, розробник SASB Standards), зазначив він. 

Лііканен повідомив, що наразі спільно з Taskforce for Climate-related Disclosures, VRF, CDSB, Світовим економічним форумом та іншими організаціями вже розроблено прототипи двох стандартів розкриття інформації – з питань клімату, а також сталого розвитку. 

Нова Рада буде працювати в тісному контакті з Фондом МСФЗ, щоб метрики, що розробляються, були пов'язані зі стандартами міжнародної фінансової звітності, які вже використовуються більш ніж у 140 країнах. 

Передбачається, що єдині міжнародні стандарти розкриття ESG-інформації з'являться у другій половині 2022 року. 

Плани Фонду МСФЗ з розробки стандартів ESG-звітності отримали підтримку G7 та G20, а також Міжнародної організації комісій з цінних паперів (IOSCO). 

IOSCO планує надалі вивчати перспективи впровадження розроблених під егідою Фонду МСФЗ стандартів на міжнародному та потенційно на національних рівнях. 

Джерело: greendeal.org.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!