Новини

Повернутися до переліку новин

Прийнято за основу проект Закону «Про державний екологічний контроль»

Законопроект спрямований на регулювання суспільних відносин, що виникають у зв’язку із здійсненням державного екологічного контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства.

Проектом пропонується визначити правові та організаційні засади, основні принципи і порядок здійснення державного екологічного контролю, повноваження органів державного екологічного контролю, а також встановити відповідальність суб’єктів господарювання за порушення законодавства про охорону навколишнього природного середовища та використання природних ресурсів.

Законопроектом пропонується впровадити поняття: «державного екологічного контролю», «інформаційно-телекомунікаційної системи заходів державного екологічного контролю».

Також проект пропонує об’єднати контролюючі функції ключових діючих на сьогодні державних органів у сфері охорони довкілля та його компонентів в один орган державного екологічного контролю, що діє на центральному та регіональному рівнях.

Окрім того, пропонується розширити і покращити порядок планування заходів державного екологічного контролю, до яких належать планові та позапланові перевірки, реагування на виклики, рейдові перевірки та патрулювання, перевірки щодо органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Проектом закону передбачається часткове виведення заходів державного екологічного контролю з під дії деяких норм Закону «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

Проект Закону зареєстровано за № 3091.

Джерело: www.rada.gov.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!