Новини

Повернутися до переліку новин

Рада ухвалила закон про розвиток установок збереження енергії

Верховна Рада ухвалила закон про розвиток установок збереження енергії (законопроєкт №5436-д про внесення змін до законодавства щодо систем накопичення енергії).

На пленарному засіданні у вівторок за закон авторства кількох депутатів, зокрема голови енергокомітету ВР Андрія Геруса, проголосували 312 народних депутатів. Напередодні енергокомітет доопрацював законопроєкт і рекомендував для ухвалення в цілому.

Закон встановлює правову базу для розвитку систем накопичення енергії, які, за пропозицією енергокомітету, тепер називатимуться установками збереження енергії.

Згідно з ухваленим законопроєктом, установка збереження енергії – це електроустановка, де відбувається збереження енергії, а її оператор є учасником ринку.

Оператором установки може бути фізична або юридична особа, за винятком гідроакумулювальних станцій, що провадить діяльність із збереження енергії з метою її продажу та/або надання допоміжних послуг та послуг балансування.

Як повідомлялося, законопроєкт про розвиток систем накопичення енергії (СНЕ) було ухвалено в першому читанні 16 листопада 2021 року, він передбачає внесення відповідних змін до законів “Про ринок електричної енергії” та “Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг” (НКРЕКП).

Однією з ключових цілей законопроєкту є врегулювання можливості використання СНЕ споживачами, виробниками е/е, включно з ВДЕ-генерацією, операторами системи передачі та систем розподілу е/е.

Джерело: greendeal.org.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!