Новини

Повернутися до переліку новин

Рада звільнила міністра екології Абрамовського

РНБО визнала роботу міністерства щодо виконання указів президента неефективною Верховна Рада України звільнила Романа Абрамовського з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів. Відповідне рішення парламент підтримав у середу, 3 листопада. За це проголосували 322 народних депутати.

Голова екокомітету Олег Бондаренко заявив, що Комітет розглянув заяву про відставку Абрамовського з посади та ухвалив рішення, яким рекомендував визначитися з питання відставки в сесійній залі. «Це рішення знак нашої великої шани. Мало кому вдавалося створити з нуля нове міністерство після того недолугого рішення. Мало кому вдавалося зібрати таку команду, яку зібрав Абрамовський. Та встановити чіткі межі в діяльності міністерства. Я особисто просив би підтримати та відпустити пана міністра з посади», — зазначив він.

Зі свого боку нардеп Олексій Гончаренко з трибуни вимагав відставки президента через недолугу кадрову політику.

«Пан президент каже, що міністр гарно працював. То за що ви його звільняєте?» — сказав він. Нардепка від «Голосу» Леся Василенко звернула увагу, що звільнення міністра Рада розглядає «в дуже дивний час». [Це] відбувається напередодні найбільшої у світі кліматичної конференції.

Куди країна мала б їхати представляючи свої досягнення. Але, на жаль, українська делегація поїхала м'яко кажучи непідготовленою – і президентська також. З дуже дивними тезами. Те, що зараз відбувається, – послаблює державу і ті програми, які реалізовуються в країні. Ми ухвалюємо рішення, які послаблюють долю міністерства», — заявила політикиня. За словами голови парламентської фракції «Слуга народу» Давида Арахамії, однією з головних претензій до Абрамовського була висока корумпованість у регіональних екоінспекціях. Заступник голови комітету з питань екологічної політики Олександр Маріковський зазначив, що можливість звільнення міністра і призначення нового очільника розглядали ще майже рік тому.

«Особисто я дебатував із Володимиром Зеленським на засіданні фракції щодо важливості збереження міністра на посаді. І тоді завдяки сильним консолідованим позиціям президент і голова фракції пішли додатково радитися й вирішили залишити його на посаді», — написав Маріковський у соцмережі. Нагадаємо, що в жовтні відбулося засідання РНБО, на якому розглядалось питання виконання указів президента з боку Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України. На цьому заході міністр Міндовкілля доповів, що «стан виконання указів далеко не найгірший».

Проте думка секретаря РНБО Олексія Данілова була протилежною – міністерство невчасно виконує укази президента.

«РНБО прийняла протокольне рішення про визнання роботи міністерства щодо виконання указів президента неефективною з тим, щоб звернутися до прем’єр-міністра і «розглянути та прийняти необхідні рішення». Я вважаю, що у таких умовах після засідання РНБО я мав прийняти цивілізоване рішення і подати у відставку», – розповів Роман Абрамовський в інтерв'ю Green Deal. Зазначимо, що Абрамовський обіймав посаду голови Міндовкілля трохи більш ніж рік – з 19 червня 2020 року. Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, очільник Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський подав заяву про відставку у вівторок, 19 жовтня, після засідання РНБО.

Джерело: ecopolitic.com.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!