Новини

Повернутися до переліку новин

Shell планує прискорити зменшення викидів вуглекислого газу

Нещодавно виконавчий директор Royal Dutch Shell Бен ван Берден оголосив у своєму пості в LinkedIn, що британсько-нідерландська нафтогазова компанія в найближчий час все-таки буде знижувати викиди вуглекислого газу. Компанія здійснить певні кроки, незважаючи на те, що не згідна з постановою Гаазького суду, в якій висунуті вимоги щодо прийняття кроків до екологізації, та збирається її оскаржити.

В кінці травня Окружний суд Гааги поставив часткову відповідальність за зміну клімату на компанію та зобов’язав зменшити обсяг викидів вуглекислого газу на 45% щодо рівнів 2019 року.

Виконавчий директор пояснив, що компанія не збирається змінювати стратегію через рішення суду, а лише прискорить її реалізацію, проте не уточнив, які саме заходи для цього будуть здійснені. А також висловив незадоволення тим, що суд таким гучним рішенням «виділив» компанію на фоні інших, що на його думку не сприятиме зменшенню викидів СО2.

Першим таким кроком компанії стало у лютому відновлення стратегічних цілей з досягнення кліматичної нейтральності до 2050 року, давши підтвердження, що загальний обсяг викидів СО2 компанією досяг піку 2018 року (1,7 гігатонни на рік), а видобуток нафти — у 2019 році. В планах компанії до 2023 року знизити викиди до рівня 2016 року на 6-8%, до 2030 року — на 20%, до 2035 року — на 45% і до 2050 року — на 100%.

За прогнозами аналітиків та інвесторів, можливими теоретичними кроками нафтового гіганту буде продаж активів, перегляд витрат на розвідувальні роботи й відмова від подальшого розширення операцій зі зрідженим природним газом (ЗПГ).

Джерела:

greendeal.org.ua
LinkedIn
 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!