Новини

Повернутися до переліку новин

Сонячні панелі з pet-плівки у 30 разів дешевші від аналогів із жорстких кремнієвих пластин

Сонячні панелі з PET-плівки створили в Австралії. Їх виготовляють шляхом друку електронним чорнилом на прозорий пластиковий лист. Панелі можна згинати і прикріплювати до поверхні будь-якої кривини.

Панелі друкуються на пластиковій плівці товщиною <0,1 мм. Вони виробляють і проводять електрику завдяки особливим електронним «чорнилам». Сонячну плівку можна швидко надрукувати у «промисловому масштабі» на звичайних офсетних друкарських верстатах і використовувати для швидкого розгортання на великих територіях.

Квадратний метр таких панелей коштує $ 7,42, що в 30 разів дешевше від аналогів з жорстких кремнієвих пластин, наприклад, панелі для «сонячного даху» від Tesla коштують $ 235 за м2. Панелі можуть працювати навіть при слабкому освітленні, це означає, що тонкоплівкові модулі можна розміщувати в тіні або орієнтувати на неосвітлену сторону.

Група професора Пола Дастур з Університету Ньюкастла в Австралії десяти понад десять років працювала над створенням легких сонячних панелей, вироблених способом рулонного друку подібно до звичайних газет. Університет Ньюкасла - один з трьох провідних дослідницьких центрів у світі, де тестуються друковані сонячні панелі.

Основа гнучких панелей - той самий міцний пластик PET, що й матеріал для звичних пластикових пляшок. Це означає, що основою для сонячних модулів може стати вдруге перероблений пластик.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»  за матеріалами BuildingTech

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!