Новини

Повернутися до переліку новин

Спецдозволи на користування надрами продаватимуть на електронних аукціонах

Спецдозволи на користування надрами продаватимуть на електронних аукціонах. Відповідну постанову «Про реалізацію експериментального проекту із запровадження порядку проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами шляхом електронних торгів» було схвалено на засіданні уряду, передає УНН.

«Мінекології розробило низку проектів постанов щодо вдосконалення системи користування надрами, серед них – проект постанови про реалізацію пілотного проекту із запровадження порядку проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами шляхом електронних торгів з метою спрощення організації аукціонів, а також доступності, прозорості та публічності. Цей проект передбачає покращення системи продажі спецдозволів з аукціонів», – повідомив заступник міністра екології Віктор Вакараш.

За словами т.в.о. голови Держгеонадр Олега Кирилюка, Держгеонадра підготовили 44 ділянки для виставлення на аукціон. Із них – 14 ділянок на шельфі чорного моря, 30 ділянок - на суходолі. Вартість дозволу сягатиме близько 3 млрд грн. Вартість придбання геологічної інформації – 40 млн грн. В даних ділянках знаходиться понад 100 млрд кубометрів газу.

Крім того, уряд схвалив постанови «Про внесення змін до Методики визначення вартості запасів і ресурсів корисних копалин родовища або ділянки надр, що надаються у користування», «Про внесення зміни до Класифікації запасів і ресурсів корисних копалин державного фонду надр».

Джерело: www.unn.com.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!