Новини

Повернутися до переліку новин

Суд зупинив роботу Понінківської картонно-паперової фабрики

23 липня 2019 року Волинський окружний адміністративний суд задовольнив позов Державної екологічної інспекції України у Хмельницькій області та ухвалив рішення зупинити виробництво ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика Україна», наслідком якого є скидання зворотних вод із забруднюючими речовинами у річку Хомора. 

У квітні цього року після масового замору риби на річках Случ та Хомора держава вкотре подала до суду на «Понінківську картонно-паперову фабрику Україна» через систематичне забруднення місцевих водойм. Екологи неодноразово відбирали проби в річках Хомора та Случ та зробили висновки, що вода забруднена хімічними та завислими речовинами, які потрапили у воду в результаті неодноразових скидів Понінківською паперовою фабрикою.

Спочатку цю справу розглядав Хмельницький окружний адміністративний суд, який передав її згодом на розгляд до Волинського окружного адміністративного суду. Хоча раніше цей суд з незрозумілих причин безпідставно відмовив у задоволенні іншого адміністративного позову з вимогою анулювання дозволу цього підприємства на спеціальне водокористування на підставі припису Державної екологічної інспекції України.

Нагадаємо, в другій декаді квітня екологи в порядку статей 45,49 Водного кодексу України звернулися до Державного агентства водних ресурсів України щодо прийняття рішення про зміни умов спеціального водокористування для ТОВ «ПКПФ-Україна» в частині зменшення лімітів скидання забруднюючих речовин у річку Хомора.


Довідково:
Понінківська картонно-паперова фабрика – одне з найстаріших в Україні папероробних підприємств. Фабричні споруди разом з територією очисних, розташовані на площі біля 50 гектарів. Інженерна інфраструктура складається з 6 самостійних, 10 допоміжних цехів, має в своєму складі енергетичну станцію.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» за матеріалами прес-служби Мінекології

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!