Новини

Повернутися до переліку новин

Tesla представила електровантажівку із запасом ходу 800 км

Днями в Каліфорнії Ілон Маск представив довгоочікувану електровантажівку TeslaSemi. Вона може розганятися з нуля до 96 км/год всього за 5 секунд (без вантажу) і за 20 секунд з повним навантаженням в 36 тонн, що вдвічі швидше звичайної дизельної фури.

Електровантажівка оснащена чотирма незалежними електродвигунами та має запас ходу 800 км.

«За ту ж кількість часу Semi долає більшу відстань, ніж дизельний тягач, і більш безпечно вбудовується в потік легкових автомобілів».

Маск зазначив, що звичайні дизельн івантажівки витрачають на заправку 15 хвилин, а TeslaSemi здатна заряджатися на понад 600 км за 30 хвилин. Швидку зарядку забезпечують «мегачарджери», які працюють на сонячні йенергії. Для власників Semi автовиробник гарантує рівень тарифів на електроенергію в розмірі $ 0,07 за кВт/год. За підрахунками, проїхати милю електровантажівкою на 20% дешевше в порівнянні з дизельними тягачами ($1,26 проти $1,51). Крім того, Маск анонсував технологію конвою, коли одна чи кілька вантажівок самостійно слідують за лідером. Це ще більше знизить вартість і зробить перевезення електрофурами вигіднішими залізничних.

Всередині вантажівки є одне місце для водія в центрі, що забезпечує безпрецедентну видимість. Сидіння оточене двома сенсорними екранами. Вантажівку Tesla оснастять поліпшеним автопілотом, який забезпечить безпеку і зупинить авто в разі небезпеки для далекобійника. Вартість електрофури покищо не повідомляється, однак лише напаливі вона заощадить $200 тисяч на 1,6 млн. км. Початок виробництва Semi запланований на 2019 рік. 

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!