Новини

Повернутися до переліку новин

У Дрогобичі обмежили використання поліетиленових пакетів у торгівельних мережах

20 листопада Виконавчий комітет Дрогобицької міської прийняв рішення щодо обмеження використання поліетиленових пакетів у торгівельних мережах міста, про це повідомляє прес-служба Дрогобицької міської ради.

Відтак суб’єктам господарювання сфери торгівлі і послуг рекомендують пропонувати покупцям альтернативу використанню одноразових поліетиленових пакетів, а саме: біологічні полімерні чи паперові пакети, багаторазові торбини тощо.
Після супермаркетів ідею відмови від поліетилену будуть поширювати серед магазинів, ринків та суб’єктів роздрібної торгівлі.

«Поліетиленове упакування — це одне з найнебезпечніших відходів у всьому світі. Період їх розкладу становить сотні років і завдає надзвичайної шкоди навколишньому середовищу. У багатьох країнах світу повністю відмовились від поліетиленового упакування і запровадження заходів, зазначених у рішенні, виконкому у Дрогобичі стане одним із кроків до того, як покращити екологічну ситуацію у нашому місті», – прокоментував міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Також міський очільник додав, що зараз налагоджується робота з виробником, який спеціалізується на виготовлення біополімерних пакетів, щоб власникам торгівельних закладів було простіше відмовитись від поліетиленового упакування, одразу маючи альтернативу.
Нагадаємо, нещодавно від поліетиленового пакування відмовились у Львові та у Славській ОТГ.

Загалом наразі 33 країни світу, серед яких Франція, Італія, Румунія, Монголія, Кенія, Мадагаскар заборонили використання пластикових пакетів, ще 53 країни ввели часткову заборону або податок на пакети, а Комітет Європарламенту з навколишнього середовища взагалі проголосував за заборону в Євросоюзі з 2021 року використання одноразових пластикових виробів.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!