Новини

Повернутися до переліку новин

У Нідерландах побудують інноваційне еко-село

ReGen Villages, так розробники називають майбутнє еко-село, яке планують побудувати неподалік від Амстердаму. Управляти всіма процесами в поселенні буде штучний інтелект.
Операційна система самостійно налагодить систему виробництва продуктів харчування, водопостачання та переробку відходів.

Джерелами їжі для мешканців поселення  стануть вертикальні ферми, фруктові сади, птахофабрики та рибні господарства. Відходи перероблятимуться на корм тваринам за допомогою енергії з відновлюваних джерел. Тобто поселення стане практично самодостатнім.

Проектна площа еко-села складе всього 20 гектарів. На них розмістять 203 будинки, кожен з яких обійдеться покупцям від €200 тис. до €850 тис.

«До 2050 року чисельність населення Землі досягне 10 млрд чоловік. І в той момент на перший план вийде необхідність забезпечення населення чистою водою,  здоровою їжею та регенеративним житлом. Подібні села стануть поширеним явищем, адже міста стають все більш переповненими та дорогими для життя», - говорить Джеймс Ерліх, засновник проекту.

Незвичайною особливістю еко-села буде те, що до будинків не буде прокладено під’їзних шляхів, і взагалі не передбачено використання автомобілів. Жителі пересуватимуться на велосипедах і громадському транспорті. На околиці кварталу передбачена автобусна лінія для поїздок в найближчі міста.

Джерело: журнал «Екологія підприємства» за матеріалами ww.agroday.com.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!