Новини

Повернутися до переліку новин

У Нью-Йорку проходить саміт ООН з питань зміни клімату

На відкритті саміту ООН з питань зміни клімату виступили генсек ООН Антоніу Гутерріш, активістка Грета Тунберг та Папа Римський Франциск.

Вони закликали світових лідерів зупинити кліматичну кризу.Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерріш під час відкриття саміту ООН з питань зміни клімату у Нью-Йорку у понеділок, 23 вересня, закликав світових лідерів зупинити кліматичну кризу. "Якщо ми терміново не змінимо наш спосіб життя, ми ставимо під загрозу саме життя. Природа розлючена", - заявив генсек ООН, якого цитує агенція dpa.

Він наголосив, що звернувся до лідерів країн із проханням прибути на саміт "не з красивими промовами, а з конкретними діями", націленими на відмову від використання викопних видів палива та уповільнення зростання температури повітря на планеті.

На саміті виступив Папа Римський Франциск, який назвав зміни клімату одним з питань сьогодення, яке непокоїть людство найбільше. "Необхідно задати питання, чи є політична воля для того. Щоб виділяти більші людські, фінансові і технологічні ресурси для зменшення негативних ефектів зміни клімату та допомогти найбіднішим та найбільш вразливим верствам населення, які страждають найбільше", - з такими словами звернувся Франциск до учасників саміту.

Своєю чергою кліматична активістка Грета Тунберг виступила на саміті із жорсткою заявою, обвинувативши світових лідерів у тому, що вони "вкрали її мрії і дитинство". "Ви звертаєтеся з надією до нас, молодих людей. Як ви смієте це робити?" - риторично запитала вона. "Ми стоїмо перед початком масового вимирання, і все, про що ви здатні говорити, це про гроші та казки про постійне економічне зростання. Якщо ви вирішите підвести нас, ми ніколи вам цього не пробачимо", - сказала 16-річна шведка.

На саміт несподівано завітав і президент США Дональд Трамп, який дотримується скептичної позиції у питанні змін клімату. До планів глави Білого дому участь у заході раніше не входила. Супроводжує його на саміті віце-президент Майк Пенс. Утім, Трамп прибув на саміт із запізненням, тому пропустив виступи Антоніу Гутерріша і Грети Тунберг.

У саміті ООН з питань зміни клімату у Нью-Йорку беруть участь лідери близько 60 країн світу. 

Цьому заходу передував кліматичний самміт молоді. 21 вересня, на наступний день після масових екологічних демонстрацій, на які по всьому світу вийшли мільйони людей, молодь обговорює проблеми, з якими вона зіткнеться через зміни клімату в майбутньому.

Джерело: DW.com

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!