Новини

Повернутися до переліку новин

У Сінгапурі – сонячні супердерева освітлюють і збирають воду для парку

У Сінгапурі знаходить один із найбільш незвичних природних парків - Сади біля затоки. У ньому розташовані так звані «сонячні дерева» висотою до 50 метрів, які працюють на сонячній енергії, виводять вихлопні гази та збирають дощову воду.

Сади розташовані на території 101 га.

Незвичайний зедений проект прозвали «садовим раєм». Найбільше галасу здійняли навколо двох величезних біокуполов - Тропічного лісу і Квіткового купола і, звичайно ж, високих штучних супер-дерев.

Це це деревоподібні структури, які домінують у ландшафті садів. Всього в садах 18 супер-дерев висотою від 25 до 50 м. Це вертикальні сади, які виконують безліч функцій, такі як посадку, затінення, а також виконують роль екологічних двигунів для садів.

Супердерева є домом для унікальних і екзотичних папоротей, винограду, орхідей, а також великої колекції бромелієвих. Вони оснащені екологічними технологіями, які імітують екологічну функцію дерев — фотогальванічні елементи, що використовують сонячну енергію, яка може бути використана для деяких функцій супердерев, наприклад, освітлення, так само, як дерева використовують фотосинтез; збір дощової води для використання у зрошувальних експозиціях у фонтанах, точно подібно до того, як дерева поглинають дощову воду для росту. Супередерева також виконують вітрозабірні і витяжні функції як частина системи охолодження теплиць.

Існує підвищена стежка «OCBC Skyway» для відвідувачів між двома великими супердеревами, з якої можна насолодитися панорамою на сади з висоти пташиного польоту. Планується побудувати заклад харчування на вершині 50-метрового (160 футів) супердерева. Вночі супердерева оживають із світловим і музичним шоу під назвою OCBC Garden Rhapsody.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!