Новини

Повернутися до переліку новин

У США створили альтернативу пластиковим пляшкам

Стартап зі штату Техас (США):  SNSTech створив алюмінієву банку для напоїв,  яка повністю переробляється. Крім того, ємність сконструйована таким чином, що її можна закривати. Банка розроблена для стандартних ліній розливу, тому для конвеєрів не  потрібно додаткових модифікацій. Директор по маркетингу компанії Кріс Шорр назвав винахід «стійкою альтернативою пластиковим пляшкам». Про це повідомляє видання Environmental Leader.

Банка виготовляється з алюмінієвого сплаву 5182, а не з суміші металу та пластмаси, тому вона на 100 % підлягає переробці. Отвір відкривається і закривається за допомогою металевого слайдера і, як стверджує розробник, рідина  виливається більш плавно, ніж зі звичайної банки. Крім того, її покриття не містить в своєму складі синтетичного естрогену бісфенолу А (BPA).

5
Фото: The SipNShut can design. Credit: SNSTech

Незалежне опитування, проведене SNSTech серед 339 дорослих американців, показало, що із запропонованих поліпшень тари для напоїв, більшість людей в кожній віковій групі вибрали повторне закриття банки замість більш простого відкриття.

«Ми знаємо, що споживачі хочуть користуватися банками, які можна закривати, але представлені на ринку варіанти зовсім не привабливі для тих, хто їх наповнює», — сказав президент компанії SNSTech Білл Бранделл.

Очікується, що винахід з'явиться на полицях магазинів вже у наступному році.

Тара для напоїв знаходиться під жорстким екологічним контролем, що спонукає виробників знаходити нові альтернативи матеріалам, які не  перероблюються. Так, у вересні данська пивоварна компанія Carlsberg презентувала упаковку Snap Pack для скріплення пивних банок без використання пластикової плівки. А минулого місяця корпорація Ball Corporation інвестувала € 100 млн у сучасний завод в Іспанії з виробництва банок, який витрачає на 15 % менше енергії та на 22 % менше води.

За даними Міжнародного інституту алюмінію, переробка алюмінію вимагає на 95 % менше енергії, ніж виробництво первинного металу. Крім того, процес дозволяє економити понад 90 млн тонн вуглекислого газу і більше ніж 100 тис. ГВтч електроенергії, що еквівалентно річній нормі споживання електрики в Нідерландах.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!