Новини

Повернутися до переліку новин

У Європі розпочався збір підписів за громадську ініціативу «Врятуйте бджіл»

З 27 травня 2019 року європейці можуть підтримати громадську ініціативу «Врятуйте бджіл! Захист біорізноманіття та поліпшення середовища перебування комах в Європі».

Ініціатива присвячена не тільки бджолам. Її автори закликають владу Євросоюзу потурбуватися про біорізноманіття в Європі, адже це важлива умова розвитку сільського господарства. Зокрема, вони закликають заборонити пестициди, які шкодять навколишньому середовищу, чергувати різні культури на сільськогосподарських угіддях, створювати більше природоохоронних зон і більше вкладати в наукові дослідження біорізноманіття. Бджоли ж, як і інші комахи, фактично є індикаторами неушкодженого навколишнього середовища.

У європейців буде рік, щоб підписати ініціативу. Якщо за цей час вона отримає підтримку жителів як мінімум 7 країн-членів, а загальна кількість підписів досягне 1 мільйона, Єврокомісія повинна буде запропонувати законопроекти на підтримку біорізноманіття або розробити інші заходи протягом 3 місяців.

У цьому році з аналогічною ініціативою виступили жителі Баварії — однієї із земель Німеччини. Баварська петиція «Врятуйте бджіл!» менше ніж за 3 місяці зібрала 1,8 мільйона підписів, і місцевий уряд оголосив, що викладені в ній вимоги стануть законом.

Баварська ініціатива теж вимагала обмежити використання пестицидів, збільшити кількість придатних для життя бджіл місць, а також ввести більш жорсткий контроль за потраплянням у водойми пестицидів і хімічних добрив.

Бджіл та інших комах-запилювачів стає менше у всьому світі, третині видів комах-запилювачів на Землі загрожує вимирання. Вчені пов'язують це з наслідками діяльності людини.

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» за матеріалами ЄвроПульс

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!