Новини

Повернутися до переліку новин

У Європі з’явиться 1000 веритикальних ферм

До 2019 року німецький стартап Infarm хоче встановити у країнах Євросоюзу понад 1000 вертикальних ферм для вирощування листових овочів.

На даний момент німецький стартап відкрив 50 ферм у Берліні, у тому числі у великих роздрібних мережах Metro і Edeka, пише hightech.fm

Передбачається, що до грудня 2018 року міні-ферми з'являться в інших містах Німеччини, а також у Парижі, Лондоні, Копенгагені.

Завдяки модульній конструкції ферми німецького стартапу можна встановлювати на кухнях ресторанів, їдалень, торгових залах і навіть в невеликих магазинах. Грядки розташовуються на спеціальних піддонах один над одним.

На фермах використовують принцип гідропоніки: рослинам не потрібен грунт — всі необхідні речовини вони отримують з поживного розчину. Сонячне світло замінюють світлодіоди.

Технологія Infarm дозволяє вирощувати трави, зелень, а також овочі і фрукти. Поки що асортимент стартапу обмежується 200 сортами зелені. У найближчі роки компанія планує вирощувати гриби, перець чилі і помідори.

Infarm управляє фермами дистанційно: дані про стан врожаю надходять у хмарну систему, а співробітники на відстані регулюють ступінь освітленості та інші показники.

«Щомісяця на одному модулі площею 2 квадратних метри можна вирощувати до 1200 рослин, - кажуть у компанії. - Рівень освітленості, температура, pH та склад поживних речовин підбирається індивідуально для кожної рослини, що в результаті підвищує врожайність городу».

На початку лютого на європейську експансію Infarm вдалося залучити $25 мільйонів. Інвесторами стартапу стали Balderton Capital, TriplePoint Capital, Mons Investments, а також Cherry Ventures, QUADIA і LocalGlobe. Раніше Infarm отримав грант на два з половиною мільйони  доларів від Єврокомісії. Всього німецькому стартапу вдалося залучити $35 мільйонів.

Зібрані гроші компанія витратить на експансію, а також на розвиток дослідницького центру у Берліні. В майбутньому Infarm планує відкрити філії у США та Південній Кореї. 

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!