Новини

Повернутися до переліку новин

Україна обговорила з міжнародними партнерами пріоритети Конференції Сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату в Глазго

Україна очікує від Конференції значного прогресу в сфері міжнародних ринкових і неринкових інструментів, що мають запустити міжнародні механізми фінансування заходів з декарбонізації. На цьому наголосила заступниця Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції Ірина Ставчук під час круглого столу щодо 26-ї сесії Конференції Сторін Рамкової конвенції Організації Об’єднаних Націй про зміну клімату. Захід відбувся у рамках проєкту EU4Climate, що впроваджується програмою розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки ЄС.

Ірина Ставчук розповіла, що упродовж останніх двох років Україна активно працювала на національному рівні в сфері зміни клімату.

 «Урядом був прийнятий оновлений Національно визначений внесок, в якому Україна поставили перед собою амбітну ціль зі скорочення викидів – 65% до 2030 року від рівня 1990 року, а також досягнення кліматичної нейтральності не пізніше 2060 року. Зараз Уряд активно працює над подальшими кроками – формуванням плану заходів, розробкою фінансової стратегії, системи кліматичної архітектури і моніторингу реалізації цих заходів на державному рівні. Cподіваємось, що на Конференції Сторін в Глазго будуть прийняті рішення, які посилять міжнародні зусилля у боротьбі зі зміною клімату», - відзначила Ірина Ставчук.  

 «Конференція в Глазго – це наш шанс взяти на себе відповідальність за стан планети і прийняти вірні рішення. Саме тому всі учасники Конференції Сторін, включаючи Україну, будуть відігравати важливу роль у боротьбі із зміною клімату. І Конференція в Глазго – це найкращий час, щоб погодити спільні дії для боротьби із підвищенням температури. Це не просто екологічний саміт, це і економічний, і соціальний, і навіть гендерний саміт. Це план дій, як ми будемо жити далі», - наголосив Регіональний посол COP26 у Європі, Центральній Азії, Туреччині та Ірані, представник Міністерства закордонних справ та міжнародного розвитку Великої Британії Девід Моран.

Він зазначив, що для Великобританії основними пріоритетами по зменшенню викидів є: захист природи і уразливих верств населення, адаптація до змін клімату, забезпечення більшого фінансування державного і приватного сектору під ці напрями.

Клое Алліо, керівниця операційного відділу «Економічне співробітництво, енергетика, інфраструктура та навколишнє середовище» Представництва ЄС в Україні наголосила, що ЄС підтримує ті клімачні зобов’язання, які взяв на себе Уряд України. Та окремо відмітила важливість подальшої роботи над формуванням дорожньої мапи їх реалізації.

 «Бачення України щодо довгострокової кліматичної нейтральності є основою діалогу щодо зеленого переходу, який відбувається між ЄС та Урядом України, і розпочався ще в лютому. Ми також вітаємо рішення України запустити платформу Зеленого переходу із залученням міжнародних партнерів, фінансових установ та урядів в рамках зеленого діалогу, і залюбки розглянемо варіанти її фінансування. Європейський Союз буде продовжувати роботу з Урядом України та зацікавленими партнерами з питань зеленого переходу та готовий надати Україні підтримку на її шляху задля досягнення амбітних кліматичних цілей», - відзначила пані Алліо.

Крім того, Клое Алліо розповіла, що під час Конференції Сторін у Глазго, буде розглянуто ініціативу Європейського Союзу та США щодо зниження глобальних викидів метану. Тридцять країн вже приєдналися до цієї ініціативи, і Україна також запрошена долучитися до неї. Суть ініціативи – знизити рівень викидів метану на 30% з рівня 2020 року до 2030 року. Для цього слід використовувати найкращі наявні технології і боротися з основними джерелами викидів метану.

26 сесія Конференції Сторін Рамкової конвенції Організації Об’єднаних Націй про зміну клімату почнеться 31 жовтня у Глазго. В рамках Конференції 1 і 2 листопада відбудеться Саміт Лідерів країн, на якому планується участь і Президента України Володимира Зеленського. Наразі вже 123 світові лідери підтвердили свою участь у Саміті.

Джерело: mepr.gov.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!